Skocz do zawartości

Stefan Oßwald - Odbudowa i stylizacja MZ TS 250 cafe racer

alterego
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!! Na ogół do Was nie zaglądam, ale pomyślałem sobie, że to może Was zaciekawić:

http://caferacer.vgh.pl/readarticle.php?article_id=26

Więcej informacji na temat dokonań Stefana znajdziecie na stronie głównej:

http://caferacer.vgh.pl/news.php

Pozdrawiam!

wojkop :-)

Myślałem tez o czyms taki bo sam mam MZ TS250 z 75r z silnikiem 4 biegowym jednak szkoda mi przerabiac tak pieknego kalsyka jakim jest TSka.

To prawda, że ten motocykl już sam w sobie wygląda 'w klimacie" cafe. Dlatego korci by to i owo z niego ująć. Z motocyklami jak z poezją - im mniej ozdóbek a konkretniej, tym lepiej i piękniej...

Dokładnie ja lubie minimalizm każda część mam mieć swoje zastosowanie zadnych zbędnych dupereli tylko czysta prostota ale musi byc ukryta w niej jakaś terść i styl. Już jakis czas temu znalazłem fotki tej TSki i to mnie troche zainspirowalo wtedy znalezlem u mojego kuzyna w szopie TSke z 75r byla w dosc dobrym stanie tylko zostala rozmontowana i nikt nie potrafil jej poskladac. Mi się to udalo jednak postanowilem ze zostane przy orginale. Gdybym znalazł jakąś TSke z dużą ilości brakujących cześci i cięzko by było wrócić do orginału napewno poszedł bym w kierunku stylu "cafe"...

Pozdrawiam

moja ts własnie przechodzi cos podobnego;) Z tym ze ja sie nie bede wyzucał puchy filtra powietrza to bezsensu;] siodł tylko przerobie na garbate lub poprostu dodam zadupek. zostawie w spokoju 16 calowy tył... silnik otrzyma pewnie inny tłoczek i tuleje;]

wueska Ciagle cos mowisz o swoim ciekawym projekcie a moze zapodasz jakies fotki? Albo skierujesz na strone na ktorej sa bo z checia bym oblukal.

pozdro.

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.