Andrew85 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Jak w temacie złożyłem moto wszystko elegancko na zimnym odpala dobrze, trzyma niskie obroty, dobrze się wkręca, ale przy jeździe na małych obrotach (3-5 tyś bo potem słychać już tylko warkot z tumnika) jest taki dziwny odgłos jakby pierścionki (nie jestem pewny). Wygląda to tak jakbym wbił za wysoki bieg i chciał gwałtownie przyspieszyć (maszyna dostaje więcej mieszanki ale nie ma siły), jeśli ujmne gazu to jest wszystko okej. Tylko czemu mi to się dzieje nawet na jedynce lub na dwójce. Po remoncie nic nie robiłem z zapłonem nic nie regulowałem w gaźniku, nie jestem jedynie pewny co do właściwego ustawienia zaworu wydechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Jak w temacie złożyłem moto wszystko elegancko na zimnym odpala dobrze, trzyma niskie obroty, dobrze się wkręca, ale przy jeździe na małych obrotach (3-5 tyś bo potem słychać już tylko warkot z tumnika) jest taki dziwny odgłos jakby pierścionki (nie jestem pewny). Wygląda to tak jakbym wbił za wysoki bieg i chciał gwałtownie przyspieszyć (maszyna dostaje więcej mieszanki ale nie ma siły), jeśli ujmne gazu to jest wszystko okej. Tylko czemu mi to się dzieje nawet na jedynce lub na dwójce. Po remoncie nic nie robiłem z zapłonem nic nie regulowałem w gaźniku, nie jestem jedynie pewny co do właściwego ustawienia zaworu wydechowego. Witam >> sam powiedziałeś że robiłeś remont >>> więc zmieniło sie wiele i tak >> sprężanie ( stopień ) uległ zmianie a co za tym idzie dawne ustawienia gaźnika są conajmniej nieaktualne i moze się okazać ze twoje moto potrzebuje nieco więcej paliwka bo wyższy stopień sprężania to i moc troszku wyzsza ( wiecej koników głodnych ) . Przemyśl to i pamiętaj zeby w poczatkowej fazie jazd dolewać więcej oliwy do benzynki (ułatwi to proces docierania pracujących wzajemnie części ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 to może być zła odległość na świecy lub już zużyta świecaa to że wydaje takie stuki to może to zawór wydechowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi