Kronikar Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Witam Jestem tu nowy więc witam wszystkich forumowiczów i odwiedzających to forum. Dwa miesiące temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Suzuki Bandit GSF 600 S 98r. 18653km z pełną dokumentacją od I właściciela z Niemiec. Wracając do tematu mam jakiś problem ze skrzynią(tak mi się wydaje chyba że Suzuki "tak ma ") a mianowicie odkąd przywiozłem ten motorek cały czas jeździłem bez żadnego problemu ale kilka dni temu jadąc przez miasto zaczęło coś się psuć w skrzyni. Mam problem z redukcją do niższych biegów(3,2,1) wcześniej było dobrze. Biegi stawiają opór przy redukcji. Przeglądałem forum i tak się zastanawiam czy może mieć na to wpływ linka sprzęgła lub olej? PROSZĘ O POMOC I Z GÓRY DZIĘKUJĘ za wszelkie info. Pozdro Kronikar BTW. Gdzie ewentualnie mogę podjechać żeby ktoś to sprawdził w Łodzi? :icon_question: Edytowane 16 Lipca 2007 przez Kronikar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Witam Jestem tu nowy więc witam wszystkich forumowiczów i odwiedzających to forum. Dwa miesiące temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Suzuki Bandit GSF 600 S 98r. 18653km z pełną dokumentacją od I właściciela z Niemiec. Wracając do tematu mam jakiś problem ze skrzynią(tak mi się wydaje chyba że Suzuki "tak ma ") a mianowicie odkąd przywiozłem ten motorek cały czas jeździłem bez żadnego problemu ale kilka dni temu jadąc przez miasto zaczęło coś się psuć w skrzyni. Mam problem z redukcją do niższych biegów(3,2,1) wcześniej było dobrze. Biegi stawiają opór przy redukcji. Przeglądałem forum i tak się zastanawiam czy może mieć na to wpływ linka sprzęgła lub olej? PROSZĘ O POMOC I Z GÓRY DZIĘKUJĘ za wszelkie info. Pozdro KronikarBTW. Gdzie ewentualnie mogę podjechać żeby ktoś to sprawdził w Łodzi? Linka sprzęgła może mieć na to wpływ. Sprawdź jej luz. Olej także jest ważny. W jaki sposób redukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronikar Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Przy redukcji dodaje trochę gazu żeby zwiększyć obroty wcześniej nie musiałem tego robić. Jaki powinien być luz linki i na jaki ewentualnie zmienić olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Przy redukcji dodaje trochę gazu żeby zwiększyć obroty A sprzegło Ci nie ciągnie na postoju :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronikar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 NA "luzie"? Jeżeli oto ci chodzi to trochę ciągnie oczywiście jak stoi na stopkach A gdzie mogę podjechać żeby wymienić olej i filtry chodzi mi o Łódź. Linke naciagnalem i dalej jest to samo wymiana oleju pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronikar Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Do kogo moge podjechac zeby ktos zobaczyl co sie dokladnie dzieje?Najlepiej Łódź i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi