bozztom Opublikowano 12 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2003 Ile moge dostac za nsrke (grudzien 98 ) malo jezdzona, wymienione tarcze cierne sprzegla 2 dni przed ślizgiem...wszystko ok, poza pękniętą owiewką blotnikiem, no i najgorsze lagi wygięte i felga ułamana... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 12 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2003 A nie próbowałbyś jej remontować? Znam u mnie gościa, który prostuje lagi tak że nie ma śladu. Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 12 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2003 A nie próbowałbyś jej remontować? Znam u mnie gościa' date=' który prostuje lagi tak że nie ma śladu. Pozdrawiam! Koza[/quote'] kurde no szczerze mowiac to ja sie nie znam tak super na tym zeby remontowac, nawet nie wiem co sie rozpiepszylo , nazw nie znam :) znaczy sie te rurki są krzywe i jeden z tych w ktore wchodzi ta rura pękł chyba amortyzator. :? takze same prostowanie tych lagów nie wystarczy. no i tez problem z owiewkami, nie wiem jak i gdzie je posklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 12 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2003 Owiewki możesz sklejać matą szklaną i żywicą epoksydową z utwardzaczem, tak jak się robi łódki.A z tym przednim zawieszeniem to różnie może być, bo mógł pęknąć amortyzator a mogły połamać się tylko jakieś elementy wewnątrz. Zależy od siły uderzenia. Ale powiem Ci, że za uszkodzony motor dostaniesz bardzo mało kasy. Kumplowi zatarł się silnik w Shadowce, i mechanik mu powiedział, że za ramę z osprzętem dostanie nie więcej jak 1500 zł. A w remont musi włożyć 4000. Ale będzie miał za to nowiutki silnik, który mu pojeździ bardzo długo. Więc może opłaca się włożyć trochę grosza w remont, ale mieć sprawne moto. Wszystko zależy od tego, jak bardzo się przywiązałeś do swojej Hondy. Jeśli tak, to remontuj i jeździj dalej. A jak nie, to opchnij i szukaj czegoś nowego. Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 13 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2003 a gdzie to moge kupic? jakis sklep budowlany czy cos w tym stylu? :? a co do amortyzatorow to zrobie fotke i moze wtedy mi ktos doradzi co z tym robic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 13 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2003 ...jeszcze mam prosbe, jakas przyspieszona lekcja jak sie to robi? :) z tą matą szklaną i żywicą epoksydową...co sie z tym robi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 13 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2003 bedziesz mial wszystko dokladnie kazdy proces opisany na pudelku.Spytaj sie w Practikerze ,albo OBI powinni miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 13 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2003 Musisz znaleźć sklep z chemią gospodarczą, tam dostaniesz takie zestawy, żywica i utwardzacz, i faktycznie, na pudełku masz napisane w jakich proporcjach to mieszać. Zazwyczaj jak wymieszasz cały utwardzacz z żywicą którą kupisz, to proporcje będą dobre. Tylko że zużyjesz wszystko. Lepiej przygotuj sobie tyle ile Ci potrzeba. Matę szklaną też musisz poszukać, wiem gdzie w Łodzi można dostać, ale raczej szukaj w małych sklepach, Praktiker czy OBI mogą Ci proponować Poxipol i inne wynalazki, a na to wydasz majątek w porównaniu z żywicą. Na żywicę ja mam sposób na zapach. Najpierw powąchaj samą żywicę, a później sam utwardzacz. Obydwa mają różne zapachy. Spróbuj je zapamiętać. I teraz jak będziesz mieszać, to przy dobrych proporcjach będziesz miał jeszcze inny zapach, taki, jaki czasem jest na łódkach robionych z laminatu, albo jak pachniały stare przyczepy niewiadówki, też robione z laminatu. A jeśli zapach będzie taki bardziej w stronę żywicy, albo bardziej w stronę utwardzacza, to któregoś z nich jest za dużo. I jak już będziesz miał tą mieszaninę, to w niej moczysz matę szklaną, powycinaj sobie wcześniej takie paski, i przyklejaszje łącząc pęknięte części. Te części wcześniej odtłuść (np. benzyną ekstrakcyjną) i przetrzyj papierem ściernym, żeby żywica miała się do czego przykleić. A żebyś się nie przykleił Ty sam do tego, to przykładaj te paski żywiczne trzymając je przez foliówki, takie jak leżą w marketach. To mi poradził jeden kolega, który robi deski surfingowe. Później te foliówki pięknie odchodzą. Żywica utwardza się przez około 24 godziny, więc masz czas, zanim zaschnie. Paski naklejasz z obu stron, możesz od razu, możesz etapami, jak Ci wygodniej. Jak zaschnie, szlifujesz i malujesz. Jak się postarasz, będzie jak nowe :-) Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 13 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2003 Możesz jeszcze spróbować poszukać maty szklanej i żywicy w sklepach żeglarskich, tam powinni to mieć, skoro naprawia się tym łódki, kajaki i deski surfingowe. Albo przynajmniej powinni wiedzieć, gdzie takie rzeczy można nabyć. Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 14 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2003 Wielkie dzieki!! teraz juz wszystko wiem :) pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 14 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2003 Nie ma sprawy, służę pomocą :-) Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi