Łukasz Laverda Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam mam pytanie. Jaki typ oleju jest najcześciej używany do silników motocyklowych mineralny czy syntetyk? dodam że mam motor Laverda ghost strike 750 i niewiem co jest zalane jak to sparwdzić? czy musze znieniać cały olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) który rok, jaki przebieg i jak długo go posiadasz ? Zalecany 20W50 - ja bym lał 1/2 syntetyk. Tu masz linka do zalecanego oleju Edytowane 11 Lipca 2007 przez Soft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Laverda Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 który rok, jaki przebieg i jak długo go posiadasz ?98rok przebieg ok 20tys ale tak przypuszczalnie bo nie paniętam dokładnie a mam go od miesiąca i mam minimum i niewiem co dolać? czy bede musiał wymieniać cały olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ... skoro masz go od miesiąca to tak czy siak dobrze wymienić olej, filtry, płyn hamulcowy, wyczyścić gaźniki ... chyba że wiesz kto nim przed Tobą jeździł i na pewno wymianiał płyny w dobrym terminie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 lepiej wymień cały dla świętego spokoju Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 98rok przebieg ok 20tys ale tak przypuszczalnie bo nie paniętam dokładnie a mam go od miesiąca i mam minimum i niewiem co dolać? czy bede musiał wymieniać cały olej? Święta rzecz! pamiętaj na całe życie - jak kupujesz samochód lub motocykl używany zawsze zalewasz świeży olej i wymieniasz filtr. Nawet jak sprzedawca będzie na kolanach przysięgał że był 15 minut wcześniej wymieniony! Zawsze wymień olej i filtr ! Zalej dobrym Olejem np. Motulem odpowiednim lub Castrolem. Czym uważasz - tu dyskusje mogą być długie - każdy ma swój olej i każdy ma rację. Pamiętaj olej może mieć przebieg o jakim ci się nie śniło, może być zalany syf - bo gość sprzedawał i zalał byle co, mogą być dodane zagęszczacze i 1000 innych rzeczy o których nam się nawet nie śni. JESZCZE RAZ WYLEWAJ GO I ZALEJ NOWY ! I NOWY FILTR OLEJU.(wymień też filtr powietrza lub sprawdź i płyny hamulcowe i wszystkie inne rzeczy mające wpływ na eksploatację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) temat juz wyczerpany, to co powyzej koledzy napisali to jak swiete przykazanie traktuj...co do oleju to o ile sie nie myle leje sie raczej polsyntetyki edytuje zeby nie nabijac posta - ja leje tylko polsyntetyki, legeny legendami ale w tym temacie jest tyle szkol ile olejow na rynku i lepiej go nie nakrecac niepotrzebnie Edytowane 11 Lipca 2007 przez codrusldn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Laverda Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Dzięki wam wszystkim koledzy :D dopiero zaczynam przygode z motocyklami i taka pomoc mi się przyda jeszre raz dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi