mati_03 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam, niedawno wujek przywiózł mi z Niemiec motorower z silnikiem SACHS niestety ma on ograniczona prędkość do 25km/h ale po wymianie świecy jedzie nawet 30km/h. Wie ktoś może w czym tkwi problem?? Wiem że to nie jest układ wydechowy bo odkręciłem rurę wydechową i tylko głośniej chodził ale nic to nie dało. Jeżeli wie ktoś co to może proszę o odpowiedź. i jeszcze ile by to ewentualnie kosztowało. z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 może byc blokada w gażniku lub filtrze powietrza, posprawdzaj to odkręć gażnik bo blokadą może byc ta uszczelka pomiędzy gażnikiem a cylindrem , a jeśli nie ma uszczelki to coś może być w krućcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert-Moto Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Mogę Cię trochę zmartwić. W niemczech były robione właśnie takie mopedy, którymi można było się poruszać, tylko 25km/h, ale za to bez prawka. Miałem takiego Zündappa ZD 50 TS, też przywieziony z niemiec i fabrycznie jechał 25-30km/h. Po założeniu tłoka od komarka po 4 szlifie, który pasował idealnie (fabrycznie był z jednym L-ringowym pierścieniem) moto idzie 45 km/h (idzie bo teraz sąsiad nim śmiga :) ), a po zmianie przełożenia szedł jakieś 70km/h i w miarę dobrze się rozpędzał. Na standardowym przełożeniu z tłokiem od komarka na jedynce praktycznie bez gazu po puszczeniu sprzęgła staje w pion :icon_twisted: Sprawdź model i dane techniczne twojego moto, może to też moped, który może jechać tylko 25km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strugal Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 sprawdz pojemnosc bo zamiast 50 moze być 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 może byc blokada w gażniku lub filtrze powietrzaOd kiedy do filtra powietrza wkłada się jakieś blokady? Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_03 Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 tak to też jest moped bo w dowodzie pisze MOFA i że jedzie tylko 25km/h, więc jakbyś mógł mi jeszcze raz dokładnie na gg napisac co bym musiał zrobić i ile by to kosztowało, z góry thx aha i jeszcze motor ma silnik 49cm, znalazłem też taki sam jak mój tylko że koleś go przerobił na 70 cm i właśnie nad taką przeróbką sie zastanawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi