mati_03 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam, niedawno wujek przywiózł mi z Niemiec motorower z silnikiem SACHS niestety ma on ograniczona prędkość do 25km/h ale po wymianie świecy jedzie nawet 30km/h. Wie ktoś może w czym tkwi problem?? Wiem że to nie jest układ wydechowy bo odkręciłem rurę wydechową i tylko głośniej chodził ale nic to nie dało. Jeżeli wie ktoś co to może proszę o odpowiedź. i jeszcze ile by to ewentualnie kosztowało. z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobikm Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 a jaki to dokładnie motor bo firma sachs wypusciła wiecej rodzaji silnikowma on platynki czy moduł? a ktory rok tego sprzetu?pzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_03 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) dokładnie to SIS SACHS Mars w niemieckim dowodzie pisze MOFA ma platynki rocznik 1991 Edytowane 10 Lipca 2007 przez mati_03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobikm Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 sam miałem kiedys motorek z silnikiem sachsa ale z niego juz nic wiecej sie nie dało wydusic, a leciał cos ponad 35 km/hma biegi w raczce? jaka to marka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_03 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 no ma 2 biegi w rączce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobikm Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 witamtez miałem biegi w raczce i tez 2, ale marka nieco inna!hm jak dla mnie to te silniki nie były blokowane przynajmniej moj, szkodajak masz tłok usutyłowany? poziomo czy pionowo? bo u mnie było poziomopzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_03 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) nie jestem pewien, ale chyba poziomo, dokładnie tak wygląda http://img503.imageshack.us/my.php?image=imag02442ek.jpg Edytowane 10 Lipca 2007 przez mati_03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobikm Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 silnik zdaje sie podobny, a nawet identyczny wiec jak dla mnie to jedynie troche mozna zwiekszyc dawke paliwa w gazniku i dobrze ustawic zapłon i regulacja gaznika. Poza tym to wszystko, ten silnik nie ma jako takich blokad! pzdR :) :icon_question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_03 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 spoko dzięki, bo ten co jest na fotce to ma przerobiony silnik na 70 cm, sie właśnie zastanawiam czy też go tak przerobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzio Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Wiem że to nie jest układ wydechowy bo odkręciłem rurę wydechową i tylko głośniej chodził ale nic to nie dało. Hej,odkręcasz wydech - tracisz na mocy :) Wydech nie jest tylko po to by tłumić decybele. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Bo to jest właśnie mofa, najniższy stopień w hierarchi uprawnień w Niemczech, prędkość maksymalna ustalona przepisami to właśnie 25km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Temat nie ma się sensu dalej ciągnąć, tym bardziej że jest jego klon w mechanice 2t - na przyszłość zakładaj temat tylko w jednym miejscu. http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_03 Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 sory, ale dopiero jak założyłem tu temat skapłem się że załozyłem go nie w tym miejscu co trzeba oczywiście można go zamknąć, a wszystkim dziękuję za odp pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi