Skocz do zawartości

2 Problemy skuterowe !

Quba
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam otoz mam 2 problemiki z moim skuterem. (malaguti f15 firefox LC )

problem polega na tym ze wskaznik poziomu paliwa mi wariuje tzn.. raz pokazuje full a raz ze nic nie ma :(

nie wiem czego to wina pływaka w baku ? czy moz raczej zaparowanej szybki (bo na szybce od wskaznika od srodka jest pelno wilgoci...

wiec czego to moze być wina? wskaznika czy plywaka?

2 pytanko .

sa jakies sprawdzone sposoby na usuniecie i zabezpieczenie wskaznika paliwa ? zeby juz wiecej nie dochodzila o niego woda? będę bardzo wdzieczny ;)

pzdr Quba

Cos moze nie kontaktować, posprawdzaj styki. A jesli wskaźnik działa jak jest sucho, ciepło, to wina wody i robi sie zwarcie.

nie wiem czy wskaznik dziala bo raz pokazuje tak a raz inaczej , a para sie utrzymuje caly czas sa na to jakies sposoby?

pzdr

hmm z ta suszarka dobry pomysl :notworthy: a zaizoluje sobie silikonem

aha zeby dobrac sie do licznikow konieczne jest sciagniecie plastikow wokol kierownicy?

pzdr :notworthy:

:buttrock: odkrecilem wysuszylem zasilikonowalem a dalej pokazuje ze full bak chociaz nie jest / ten krokodylek od wtyczki przy wskazniku (srewbrny ) oznaczenie ,,S'' jest taki matowy zasniedzialy warto wymienic krokodylka czy trzeba caly kabelek?

pzdr

W Malaguti F-15 jest tak, że jak masz zatankowane pod korek to przez pewien czas nie będzie Ci spadał poziom paliwa, a dopiero później zacznie. Wynika to z umieszczenia czujnika w zbiorniku i kształtu zbiornika. To, że zaparowuje wskaźniki to normalne i nie ma się czym przejmować. U Mnie też tak jest.

bajo ok

a tak skorzystam z tematu ile bajo twoj malaguti max jedzie? czy 70>75 (do 80 dochodzi ale wolnooo) km/h dl niego to dobrze czy ma jakies blokady ?

pzdr

Mój jest po tuningu, więc leci 110km/h - licznikowe oczywiście. Przed tuningiem bez blokad 90km/h

Mój jest po tuningu, więc leci 110km/h - licznikowe oczywiście. Przed tuningiem bez blokad 90km/h

to cos mi sie wydaje ze moj moze miec na tlumiku blokade bo zmienialem niedawno tlumik bp stary mi sie rozwalil :icon_mrgreen:

p.s.

a mocno masz zajechany silnik tzn ktory rocznik i jaki przebieg ? :bigrazz: ]

pzdr

Przebieg mam 27000, a przy 22000 zmieniony cylinder. Rocznik 1997. Możesz wyjąć wydech i zobaczyć czy nie ma blokad. Jeżeli zakładałeś jakiś akcesoryjny to na pewno je ma z powodów homologacyjnych. Po wyjęciu wydechu spójrz na koniec łączący się z cylindrem czy nie ma tam zwężek. Ja miałem tam zwężkę w Leo Vince TT. Możesz też odkręcić samą końcówkę tłumiącą i sprawdzić czy tam nie masz zwężek.

Pozdrawiam

Bajko

Przebieg mam 27000, a przy 22000 zmieniony cylinder. Rocznik 1997. Możesz wyjąć wydech i zobaczyć czy nie ma blokad. Jeżeli zakładałeś jakiś akcesoryjny to na pewno je ma z powodów homologacyjnych. Po wyjęciu wydechu spójrz na koniec łączący się z cylindrem czy nie ma tam zwężek. Ja miałem tam zwężkę w Leo Vince TT. Możesz też odkręcić samą końcówkę tłumiącą i sprawdzić czy tam nie masz zwężek.

Pozdrawiam

Bajko

hmm ja mam tez 97 tylko ze przebieg 29961km bez napraw :biggrin: tak sobiie mysle ze juz powinno by zmienic cylek bo po 29tys. troche swojego juz zeobil. ale mysle ze wsyzstko ok bo dzisiaj lecialem 84km/h wiec chyba jest dobrze

pozdr

hmm ja mam tez 97 tylko ze przebieg 29961km bez napraw :banghead: tak sobiie mysle ze juz powinno by zmienic cylek bo po 29tys. troche swojego juz zeobil. ale mysle ze wsyzstko ok bo dzisiaj lecialem 84km/h wiec chyba jest dobrze

pozdr

Jak te 85km/h Ci bez problemów wyciąga to jest ok. Co do przebiegu - To podobno wytrzymałe silniki, Mój po wyjęciu był jeszcze w dobrym stanie, a podejrzewam że poprzedni właściciele nie robili remontów.