Quba Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 witam otoz mam 2 problemiki z moim skuterem. (malaguti f15 firefox LC ) problem polega na tym ze wskaznik poziomu paliwa mi wariuje tzn.. raz pokazuje full a raz ze nic nie ma :(nie wiem czego to wina pływaka w baku ? czy moz raczej zaparowanej szybki (bo na szybce od wskaznika od srodka jest pelno wilgoci... wiec czego to moze być wina? wskaznika czy plywaka? 2 pytanko . sa jakies sprawdzone sposoby na usuniecie i zabezpieczenie wskaznika paliwa ? zeby juz wiecej nie dochodzila o niego woda? będę bardzo wdzieczny ;) pzdr Quba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Cos moze nie kontaktować, posprawdzaj styki. A jesli wskaźnik działa jak jest sucho, ciepło, to wina wody i robi sie zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Cos moze nie kontaktować, posprawdzaj styki. A jesli wskaźnik działa jak jest sucho, ciepło, to wina wody i robi sie zwarcie. nie wiem czy wskaznik dziala bo raz pokazuje tak a raz inaczej , a para sie utrzymuje caly czas sa na to jakies sposoby? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Rozkrec, wysusz suszarka, szkielko wytrzyj, zatankuj do pelna i zobacz.Podczas tankowania mozesz przekrecic zapłon i obserwować wskaźnik. Edytowane 10 Lipca 2007 przez MACIAS1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 hmm z ta suszarka dobry pomysl :notworthy: a zaizoluje sobie silikonemaha zeby dobrac sie do licznikow konieczne jest sciagniecie plastikow wokol kierownicy?pzdr :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 :buttrock: odkrecilem wysuszylem zasilikonowalem a dalej pokazuje ze full bak chociaz nie jest / ten krokodylek od wtyczki przy wskazniku (srewbrny ) oznaczenie ,,S'' jest taki matowy zasniedzialy warto wymienic krokodylka czy trzeba caly kabelek? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Spróbuj go wyczyścić. Jesli ciagle CI pokazuje ze masz pelno to moze pływak sie zawiesił, albo masz zerowe spalanie i ciągle pod korek wachy :icon_mrgreen: . Ja bym zaczął sprawdzać wszystko od wskaźnika do pływaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 W Malaguti F-15 jest tak, że jak masz zatankowane pod korek to przez pewien czas nie będzie Ci spadał poziom paliwa, a dopiero później zacznie. Wynika to z umieszczenia czujnika w zbiorniku i kształtu zbiornika. To, że zaparowuje wskaźniki to normalne i nie ma się czym przejmować. U Mnie też tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 bajo ok a tak skorzystam z tematu ile bajo twoj malaguti max jedzie? czy 70>75 (do 80 dochodzi ale wolnooo) km/h dl niego to dobrze czy ma jakies blokady ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 bajo ok a tak skorzystam z tematu ile bajo twoj malaguti max jedzie? czy 70>75 (do 80 dochodzi ale wolnooo) km/h dl niego to dobrze czy ma jakies blokady ? pzdrMój jest po tuningu, więc leci 110km/h - licznikowe oczywiście. Przed tuningiem bez blokad 90km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Mój jest po tuningu, więc leci 110km/h - licznikowe oczywiście. Przed tuningiem bez blokad 90km/hto cos mi sie wydaje ze moj moze miec na tlumiku blokade bo zmienialem niedawno tlumik bp stary mi sie rozwalil :icon_mrgreen: p.s. a mocno masz zajechany silnik tzn ktory rocznik i jaki przebieg ? :bigrazz: ]pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Przebieg mam 27000, a przy 22000 zmieniony cylinder. Rocznik 1997. Możesz wyjąć wydech i zobaczyć czy nie ma blokad. Jeżeli zakładałeś jakiś akcesoryjny to na pewno je ma z powodów homologacyjnych. Po wyjęciu wydechu spójrz na koniec łączący się z cylindrem czy nie ma tam zwężek. Ja miałem tam zwężkę w Leo Vince TT. Możesz też odkręcić samą końcówkę tłumiącą i sprawdzić czy tam nie masz zwężek.PozdrawiamBajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Przebieg mam 27000, a przy 22000 zmieniony cylinder. Rocznik 1997. Możesz wyjąć wydech i zobaczyć czy nie ma blokad. Jeżeli zakładałeś jakiś akcesoryjny to na pewno je ma z powodów homologacyjnych. Po wyjęciu wydechu spójrz na koniec łączący się z cylindrem czy nie ma tam zwężek. Ja miałem tam zwężkę w Leo Vince TT. Możesz też odkręcić samą końcówkę tłumiącą i sprawdzić czy tam nie masz zwężek.PozdrawiamBajkohmm ja mam tez 97 tylko ze przebieg 29961km bez napraw :biggrin: tak sobiie mysle ze juz powinno by zmienic cylek bo po 29tys. troche swojego juz zeobil. ale mysle ze wsyzstko ok bo dzisiaj lecialem 84km/h wiec chyba jest dobrzepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 hmm ja mam tez 97 tylko ze przebieg 29961km bez napraw :banghead: tak sobiie mysle ze juz powinno by zmienic cylek bo po 29tys. troche swojego juz zeobil. ale mysle ze wsyzstko ok bo dzisiaj lecialem 84km/h wiec chyba jest dobrzepozdrJak te 85km/h Ci bez problemów wyciąga to jest ok. Co do przebiegu - To podobno wytrzymałe silniki, Mój po wyjęciu był jeszcze w dobrym stanie, a podejrzewam że poprzedni właściciele nie robili remontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi