xander666 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam mam problem ze skrzynia biegów od MZ Jaskółka, otóz po wymianie walu przy składaniu motoru zrobilem cos nie tak i mam problem z biegam. Najpierw mial ledwo wchodzaca jedynke i dwojke, wiec rozebralem jescze raz i zlozylem, teraz mam ledwo wchodzaca trojke i czworke :) , nie wiem gdzie jest wina wszystkie czesci sa ok moze to problem zlego ustawienia wodzika, ustawialem na oko moze ktos wie jak powinien prawidlowo byc ustawiony, a moze w czym innym tkwi proble, bardzo prosze o pomoc :P :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert-Moto Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 A jak ustawiłeś ten grzebień? Na nim jest punkt i ten punkt powiniwn się zgadzać z wyszlifowanym zębem na wałku krzywkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styks83 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Uważam że błąd tkwi w złym poskładaniu taj skrzynki.Oczywiście jeżeli była sprawna przed remontem.składaj wałki i wybieraki tak byś miał luz .bo jak zepniesz biegi możesz po blokować inne biegi,sprawdź ustawienie aparatu wybierającego,czy dystanse daleś jak były,ale myśle że źle poskładałeś,tom skrzynie,jeszcze raz spokojnie,i sprubuj ustawić na biek jałowy i sprawdz jak wodziki som ustawione w aparacie,to jest ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xander666 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Tylko ja skrzyni nie rozbieralem, tlok poczas rozpolawiania silnika wypadl mi wodzik i to trybko z nim polączone, skyrznia raczej nie zostala naruszona, przynajmniej staralem sie bo na skrzyniach sie totalnie nie znam dopiero poznaje silniki. ;) Mysle ze tu racja stoi po stronie huberta, nie zwrocilem uwagi na te oznaczenia, zeczywiscie sa na wodziku kropka a na tym trybko taka rysa jakby fabryczna, ale po ustawieniu dziwnie wychodzi bo wodzik styka sie z tym trybkiem na srodku a na zjeciach na internecie widzialem ze wodzik dotyka krajem trybko, nie wiem czy skladac jutro tak jak na zdjeciu czy tak jak jest pozaznaczane na trybku i wodziku. Tylko ja skrzyni nie rozbieralem, tlok poczas rozpolawiania silnika wypadl mi wodzik i to trybko z nim polączone, skyrznia raczej nie zostala naruszona, przynajmniej staralem sie bo na skrzyniach sie totalnie nie znam dopiero poznaje silniki. :crossy: Mysle ze tu racja stoi po stronie huberta, nie zwrocilem uwagi na te oznaczenia, zeczywiscie sa na wodziku kropka a na tym trybko taka rysa jakby fabryczna, ale po ustawieniu dziwnie wychodzi bo wodzik styka sie z tym trybkiem na srodku a na zjeciach na internecie widzialem ze wodzik dotyka krajem trybko, nie wiem czy skladac jutro tak jak na zdjeciu czy tak jak jest pozaznaczane na trybku i wodziku. Mam jeszcze jedno pytanie, bo mam na wałku i szlif i taka jakby zaznaczona ryse widac ze to ktos specjalnie zrobil jak wezme wodzik ustawie na te ryse bedzie duza róznica czy mimo wszystko mam dac na szlif??? ;) Edytowane 10 Lipca 2007 przez xander666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert-Moto Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Skrzyni w MZ-etce nie da się źle złożyć, jedyny błąd jaki jest najczęsciej popełniany przy składaniu to właśnie segment zębaty. Musisz ustawić na tym zeszlifowanym zębie, a tak ku ścisłości to zobacz to: http://img240.imageshack.us/img240/1940/skrzyniatm2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz solak Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 siema pomorz kolego skladam polowki i niemoge wogle ruszyc wajcha od biegow a wszystko zlozone ok wedlug tych znakow coto jest pomocy nawet jak sa rozpolowione to wajcha niemoge ruszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zrob zdjecie jak to poskladales i jak wyglada skrzynia wowczas bedziemy mogli pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi