osmul Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 witajcie mam takie male pytanie co uwazacie na temat przerobienia suzuki dr 600 djebel na supermoto??ostatnio zaczalem jezdzic wiecej po trasie niz terenie wiec zastanawiam czy warto sie bawic czy nie!!!wyglad supermoto bardzo mi sie podoba, przegladalem zdjecia w internecie i natknalem sie na cos takiego: http://www.menze-fahrzeugteile.de/Heim/Pro...rmoto/DR600.jpg motocykl ze zdjecia bardzo ale to bardzo mi sie podoba, no i zastanawiam sie skoro mam takiego dra to dlaczego mialbym nie sprobowac??co o tym myslicie?? warto sie bawic czy nie?? przy sprzedazy (oczywiscie jezeli bedzie wygladal tak jak ten ze zdjecia) cena bedzie wyzsza?? czekam na wasze opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Nie wiem czy to sie oplaca,ani czy warto sie w to bawic ale ta akurat na zdjeciu bardzo mi sie podoba. Jesli zamierzasz jeszcze troche urzywac ten motor to moim zdaniem warto,ponieważ satysfakcja i radosc wlasciciela jest chyba najwazniejsza!!Dla mnie ta DR'ka na foto wyglada duzo lepiej niz orginalna suza. Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 hmm, mam zamiar go uzywac jeszcze przez jakis czas, bo zrobilem przy nim juz prawie wszystko jedyna rzecza ktora mi zostala sa lozyska w glowce ramy, juz mam zamowione!! szkoda byloby mi sie rozstawac z nim... to prawda wyglada o wiele lepiej niz w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Jesli nie chcesz juz jezdzic po terenie -to jak najbardziej pomysl tylko o małej szybce bo przy wyzszych predkościach bez-jest kiepsko,a ta suzi na zdjęciu -piekna p.s skąd zamawiałes łozyska ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Jesli nie chcesz juz jezdzic po terenie -to jak najbardziej pomysl tylko o małej szybce bo przy wyzszych predkościach bez-jest kiepsko,a ta suzi na zdjęciu -piekna p.s skąd zamawiałes łozyska ?? lozyska zamowilem u znajomego mechanika, a on bierze je od kogos z allegro, wiec albo od Seby albo 1select1, musze sie dowiedziec dokladnie! http://minimotos.free.fr/Motos/600DR/600dr_3-4.jpghttp://minimotos.free.fr/Motos/600DR/600DR-perso1.jpghttp://minimotos.free.fr/Motos/600DR/600dr_cote.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Własnie przejzałem foty- fajnie agresywnie to wyglada !!:)Bo serjnie to dr wygląda spokojnie ,a tu ogien-:notworthy:)Skąd ta zmiana z off road na supermoto?? Przejzyj to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M359611 Kola do dry- super moto Edytowane 10 Lipca 2007 przez mackon4089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 hmm zawsze chcialem miec dwa motory, jednego crossa a drugiego jakiegos sciga zebym mogl poszalec i na drodze i w terenie!! dr byl moim marzeniem!! udalo mi sie wyczaic takiego w miare rozsadnej cenie (kupilem motor zamiast auta:D) no i jest, mialem opony na szose, zmienilem na kostke poszalalem w terenie ale nie za mocnym i teraz mam chec pojezdzic po drodze, jako ze coraz wiecej jezdze po drodze to wypadaloby opony zmienic bo kostka na strasznie sie sciera... dra chce przerobic na supermoto zeby poszalec po drogach asfaltowych i od czasu do czasu moze wjechac na jakas taka fajna polna drozke, lub sciezke przez las!!! a swoja droga kupic cos do latania po terenie jakiegos full crossa. brat bedzie mial sciga wiec jakos damy rade z tym wszystkim:) mackon4089 xt-ki tez mozna ciekawie przerobicnp. http://www.bikershop.gr/images/bikershop-X...SPECIAL-PAG.jpg moze ktos juz sie bawil w przerabianie na supermoto pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Na www.dr600.de jest spoko przerobiony dakar na supermoto. Sam kupiłbym z chęcią to koło od Martina ale mnie nie stać. JA też mam Dakara i prawie 99% użytkuje go na drogach asfaltowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 jest jedno ale w tej drze z pierwszego zdjecia , z tyly nie zostala zmieniona felga i zostala 18 cali ( dla mnie to jak juz robic to obie na 17 cali , bo nie dosc ze wyglada jak koza to inaczej idzie na gume :D ) pozdro ogolnie przerobka na supermoto podnosi wartosc moto i zacheca wiele ludzi , ale zeby dobrze zrobic to trzeba wydac minimum 3000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 jest jedno ale w tej drze z pierwszego zdjecia , z tyly nie zostala zmieniona felga i zostala 18 cali ( dla mnie to jak juz robic to obie na 17 cali , bo nie dosc ze wyglada jak koza to inaczej idzie na gume mrugacz.gif ) w dr kach byly 18 z tylu?? dlaczego ja mam 17 cali?? mam nie oryginalne kolo z tylu czy kolega czarci sie myli?? to co sprzedaje Martin to jest 18 cali zastanawiam sie nad kupnem, dobrze bedzie jak z przodu bedzie kolo o jeden cal wieksze?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 w dr w stndarcie z tylu jest 18 cali , wiec moze masz nieoryginal ( ale tym lepiej jak chcesz przerobic na sm ) lepiej kup 17 cali na przod bo bedzie smiesznie wygladac jak z przodu bedziesz mial wieksze kolo , ale musisz sie liczyc tez z wymiana szprych bo na 100% nie beda pasowaly pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 czarczi miszczu...w DR 600 jest 17' z tyłu. Więc nie wiem po co pierdzielisz jeszcze nie wiesz?Na prawdę ilość postów nikogo na tym forum nie podnieca. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 no to dziwne , bo mam znajomego ktory ma wlasnie dr 600 i ma z tylu 18 cali ( no ale jesli wy piszecie ze powinno byc 17 to pewnie ktos polamal i wstawil 18 cali ) zwracam honor :P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 lepiej kup 17 cali na przod bo bedzie smiesznie wygladac jak z przodu bedziesz mial wieksze kolo , ale musisz sie liczyc tez z wymiana szprych bo na 100% nie beda pasowaly Zgadzam sie w supermoto przednia opona większa od tylniej-nieee:/ niesprawdza sie i do tego kiepsko wygląda :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi