Skocz do zawartości

Weekend w Bieszczady 20-22 lipiec

Tangel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieramy się z Tas[PL] w Bieszczady w lipcu 20-22 jeszcze wchodzi opcja jak będzie taka potrzeba przedłużyć to na poniedziałek czyli 20-23 ale to się okaże w trakcje :banghead:

My wyruszamy z Warszawy skąd to się jeszcze ustali ( wstępnie planowany wyjazd około 15:30) oczywiście jeszcze do ewentualnej korekty.

Wstępna trasa wypadu to:

• Warszawa E372 [17]

• Lublin

• Zamość

• Szczebrzeszyn

• Zwierzyniec

• Biłgoraj

• Jarosław

• Przemyśl

• Sanok

• Zagórz

• Lesko

• Uherce Mineralne (zwiedzanie okolic przedewszystkim nad Soline)

• Ustrzycki Dolne

• Ciąg dalszy jeszcze do przemyślenia!

• (przydało by się jeszcze pojechać w miejsca: Komańcza, Cisna itp.)

A co do dopięcia na ostatni guzik to jeszcze mamy cały tydzień, wiec czekam na jakieś sugestie i propozycje!

Oczywiście miło by było jakby ktoś sie przyłączył do wspólnej wyprawy!!

ZAPRASZAM!!!

Edytowane przez Tangel

Wybieramy się z Tas[PL] w Bieszczady w lipcu 20-22 jeszcze wchodzi opcja jak będzie taka potrzeba przedłużyć to na poniedziałek czyli 20-23 ale to się okaże w trakcje :icon_twisted:

My wyruszamy z Warszawy skąd to się jeszcze ustali ( wstępnie planowany wyjazd około 15:30) oczywiście jeszcze do ewentualnej korekty.

Wstępna trasa wypadu to:

• Warszawa E372 [17]

• Lublin

• Zamość

• Szczebrzeszyn

• Zwierzyniec

• Biłgoraj

• Jarosław

• Przemyśl

• Sanok

• Zagórz

• Lesko

• Uherce Mineralne (zwiedzanie okolic przedewszystkim nad Soline)

• Ustrzycki Dolne

• Ciąg dalszy jeszcze do przemyślenia!

• (przydało by się jeszcze pojechać w miejsca: Komańcza, Cisna itp.)

A co do dopięcia na ostatni guzik to jeszcze mamy cały tydzień, wiec czekam na jakieś sugestie i propozycje!

Oczywiście miło by było jakby ktoś sie przyłączył do wspólnej wyprawy!!

ZAPRASZAM!!!.

Wybieram sie tam z dwoma kolegami. Jak chcesz mozemy polaczyc sily!

Wieslaw

O jak miło :crossy: jestem jak najbardziej za, mysle ze szczegóły to dopiero ustalimy w tygodniu, głównie z tego względu że musze zobaczyc czy wyrobie sie z połataniem owiewki, oraz czy wydobrzeje mi noga i bark (ostatnio mała wywrotka :smile: )

Mam nadzieje ze sie szybko z tego wyliże :eek:

:icon_twisted: :icon_biggrin: Pozdrawiam!

Może jakieś sugestie co do trasy?

Napiszcie co i jak było, bo ja jadę tę trasę w dniach 27-29 lipca. Wszelkie uwagi mile widziane.

Trasa, atrakcje, noclegi, micha...

Dwa odcinki godne przejechania:

Terka-Dołżyca oraz Brzegi Górne- Smolnik byłem w zeszłym tygodniu - asfalcik "cud malina" (jeszcze pachnie świeżością), a no i widoki niczego sobie - Polecam!

Byłem tydzień temu.

Na trasie Zagórz-Komańcza trzeba uważać na fatalny stan nawierzchni na serpentynach, żwirek i koleiny.

Pozdrawiam

Żwirek czy piasek w Bieszczadach to norma,szczególnie po opadach,ale koleiny? :icon_mrgreen: Ty chyba masz na myśli drogi "leśne"?! :crossy: .Trasa Zagórz -Komańcza jest w stanie dobrym, nawierzchnia na serpentynach(nie tych z dużej obwodnicy) w miejscowości Kulaszne jest dobra,jedynie przed Rzepedzią jest troche nierówności i za Komańczą w kierunku na Cisną, Ale "zapinać" można śmiało bez slalomów. :lalag: Beznadziejna droga jest na trasie:

Lesko-Tarnawa

Dwernik-Zatwarnica

Baligród-Górzanka

Bystre-Wola Michowa

Ale i one są do przejechania, jedynie trzeba trochę :wężykować"

Pozdrawiam :wink:

dersu, masz rację, piach i żwir to norma. Ostatnio przez te upały pojawiły sie dodatkowo na drogach straszne koleiny. Co powiesz o "trasie" na Stebnik koło Krościenka? Wywala wszystkie plomby ;)

Drogę Zagórz-Komańcza wybrałem jako alternatywne rozwiązanie w drodze na Węgry. Nie chciało mi się jechać na Barwinek i granice przekroczyłem na tym przejściu za Komańczą (zapomniałem jak sie nazywa), Palota chyba.

Pozdrawiam

SQ7NSQ

• 2 tygodnie później...

Dzieki panowie za podpowiedzi ale teraz wyznaczac bede inna traske i wezme to pod uwagę!

Bo mam zamiar wyjechac na tydziń od 20 sierpnia w Bieszczady i musze pomysleć co tam pozwiedzać :icon_biggrin:

Niestety tamten wyjazd nie doszedł do skutku

Pozdrawiam!

dersu a co tak naprawde bys proponował na cały tydzień to chyba mozna zaszaleć ???

:lalag: