sewko Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Mam Kawasaki KLR650, 99 rok.Już po raz trzeci wymieniam żarówkę lewego kierunku.Po założeniu nowa żarówka działa jak trzeba.Pojeżdże dzień,dwa i koniec.Otwieram pokrywke kierunku,a tam proszek.Rozkruszona żarówka,pełno szkiełka.Czym to może być spowodowane?przebicia jakieś na kablu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 moim zdaniem z przebiciami nie ma to wiele wspólnego, skoro całe szkiełko się rozwala, no chyba, żeby dostawała nie wiadomo jakie napięcie, ale to też nie bardzo bo przód i tył są połączone równolegle (zapewne) i cała strona by się paliła.Może mocowanie kierunku jest walnięta, a może ktoś robi Ci na złość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewko Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Mocowanie mam dobre,też myślałem na początku,że to wina mocowania,ale nie.Na złość też mi nikt nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 A jest uszczelka miedzy kloszem a kierunkiem? Kiedys miałem tak,że do środka dostawała się woda i żarówka co rusz sie przepalała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 w sumie może być racja, bo jak żarówka się rozgrzeje i dostanie zimną wodą to pęka i to perfidnie :-)Ale w sumie kierunek nie ma za bardzo jak się zagrzać aż do takiej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 zarowka od napiecia nie rozprysnie sie , masz skopane mocowanie. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi