kuba_lord Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 hej...mam nadzieje ze mi ktos pomoze...nie dawno kupilem ta honde..na poczatku normalnie jezdzila..wszystko gralo...az w pewnym momencie stanela..myslalem ze to paliwo..wiec przyciagnalem ja do domu..zalalem...i nic..nie pali...myslalem ze ja zapowietrzylo..niestety nie ma na gazniku odpowietrznikow ani pompki..jeden znajomy mi powiedzial ze musze ja nonstop probowac zapalic...az jej przejdzie..ta robilem....nastepnie powiedzial mi zebym wpuscil przez wezyk paliwa prosto do gaznika..tak zrobilem i odpalila..ale palila tyle ile miala paliwa..wiecej nie chciala..czy to mozliwe ze wysiadla mi pompka?????prosze o odp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - skoro piszesz, że nalałeś paliwa do gaźnika i chwilę chodziła to znaczy, że sam sobie rozwiązałeś problem - nie dochodzi paliwo do niego. Sprawdź czy nie zapchał się kranik. Rozkręć, przeczyść filtr w baku, jeśli to kranik podciśnieniowy (z membraną) to sprawdź szczelność przewodu podciśnieniowego, może się zsunął.. Edytowane 6 Lipca 2007 przez twizzter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_lord Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 oki..postaram sie tak zrobic..dziekuje serdecznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Tak jak wyżej, oblukaj czy przewód który dochodzi do kranika od układu zasilania, nie wiem dokładnie jak jest w VFR, ale zapewne od kolektora ssącego. Czy nie jest popękany,bo za dopływ paliwa z kranika odpowiada podciśnienie z tego właśnie przewodu. Jeżeli jest ok to wykręć i rozkręć kranik. Bo albo się zapchał jeżeli moto troche stało albo jest pęknięta membrana. W takim układzie możesz kupić jakiś zastaw naprawczy kranika i zrobić tą bolączke, w larsonie chyba to mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_lord Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 witam!!!!!!!!motorek dziala..jednak nie dochodzilo paliwo:)teraz jest wszystko w porzadku..dziekuje za pomoc!!!!!!!! :notworthy: pozdrawiam!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi