Skocz do zawartości

tylne światło shl m04

michael
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

otóż fabrycznie z tyłu powinna być żaróweczka 6V 3W. i byłoby ok, gdyby nie to, że prądnica trochę za dużo daje prądu i na luzie jak się doda gazu to wywala ową żarówkę... macie jakieś patenty na zabezpieczenie jej?

otóż jest tak- żarówek 6V/3W nie ma. są 2W i 4 W. wsadziłem tą 4W i świeci może nie do końca jak oryginał, ale i tak o wiele lepiej niż 12V. kupiłem w sklepie rowerowym sprzedającym również części do polskich motorowerów.

p.s. wsadzić akumulator... do takiego moto? to bluźnierstwo!!

Podobny problem mieliśmy z kumplem w Jawkach jak zrobiliśmy instalację wg polskiego schematu. Tylna żarówka była podłączona normalnie między + a masę. Żarówki "przeżywały" jakiś tydzień - dwa przy wstawieniu 12V10W zamiast 6V10W na tył i 6V25W zamiast 6V15W na przód. Nominalne u mnie wytrzymywały kilka godzin. Ja rozwiązałem problem wstawiając akumulator. Kumpel rozwiązał, gdy dorwał czeski schemat instalacji. Tylną żarówkę wpina się między długie i krótkie światła. I działa.

Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D

Ja troche z inne beczki.

michael jakie masz linki w SHLce bo ja obecnie robie WFMke z 56roku i jak wiadomo ma ona praktyczne taki sam osprzęt kierownicy (mówie o oryginalnym oczwiście) i jak widomo zabardzo niema produkowanych spacjamie linek. Od WSki podpasowałeś?

jest w necie firma, która robi linki na zamówienie. jest też sklep z rzeczami do rometów i wsk w bstoku. pancerz zwykły czarny, końcówki chrom, no a linka to przeze mnie lutowana. chyba, że chcesz kupić odpowiednią linkę gotową, ale polecam polutować- pancerze łatwo się skraca.