azia66 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam! jakiś miesiąc temu przywiozłem sobie z niemiec KTm 400 lc4 z 95 r, mam kilka pytan odnośnie tego motocykla a mianowicie w briefie mam ze to jest typ: KTM ER 400 LC4-PD , czy ktoś mógł by mi wyjaśnic te oznaczenia?a następnie chciał bym wymienić olej w silniku i nie wiem jakim zalać, jaką ma mieć gęstość itp. motocykl będzie użytkowany amatorsko w terenie, a poza tym jak często w tym motocyklu są wymagane wymiany oleju oraz regulacje zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Poszukaj na oficjalnej stronie KTMa ... tam powinno wszystko pisać .jaki jest dedykowany olej - to na 100% bedzieA o oznaczeniach to kiedys byl temat na forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 er 400 bla bla bla to takie ichne oznaczenia silnika itp to nic nie mówi olej 10W-50 pełny syntetyk najlepiej, luzy zaworowe wydech ssanie 0,10 mmzmiana oleju 5000 km w wersji EGS w sx i sc 2500 sprawdzanie luzow zaworowych 5000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi