Skocz do zawartości

Problem z WFM

AgentSmith
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jakiś czas temu zmieniłem przy fumie pierścienie. Pięknie chodziła jakiś tydzień ( trochę zapomniało mi sie o dotarciu :banghead: ). Teraz gdy jest zimna ładnie odpala ale po rozgrzaniu podczas ruszania na jedynce - gdy puszczam sprzęgło bardzo słabnie, nawet pomimo tego że daję dużo gazu. Gdy już się bujnie ( z bólami ) to idzie. Ale gdy stanę lub bardzo zwolnię znowu ma problem sie bujnąć. Dlaczego :buttrock: ? Proszę o pomoc.

może cos tam sie zrobilo niedobrego jak jej nie oszczedzałeś

jak pierścienie weszły bez większego problemu to sie nie martw....

może ci tłok puchnie coś ... albo kto wie rozłóż to dziadostwo i popatrz w cylinder jeśli nie chyciło tłoka to sam nie wiem może to inna przyczyna, a w razie czego proponuje delikatnie spolerowac papierem tłoka w miejscu gdzie chytało....

pozdr

PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn

www.elektrotec.cba.pl

No w sumie pierścienie za dużego luzu to nie miały bo kładłem do cylindra, ale weszły więc założyłem ( były małe problemy z tym ). Jak będę przy czasie to może je wymienię i zobaczę co się zrobi.

Edytowane przez AgentSmith

przynajmniej w 2T bez problemu mozna sciagnac glowice od reki, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo akurat jakies zatarcie, jezeli wymieniales tylko pierscienie, a tlok jest stary to wykluczyłbym to, predzej mozna sprawdzic te nowe pierscienie, moze poprostu sa kiepskiej jakosci, zly material lub zla produkcja co spowodowalo pekniecie pierscienia, jedo zakleszczenie lub jakąś inną bubę. a moze cos w gazniku, cos sie przestawilo, sklad mieszanki, lewe powietrz, zle doszczelnienie. wydaje mi sie ze to nie sa pierscienie, zreszta w 10 minut mozesz sie o tym przekonac sciagajac glowice i cylinder. pozdrawiam