Skocz do zawartości

RetBike - to poprawia się jakość ich ciuchów czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Lysy jedz do łomianek do ich firmy , ja tak zrobiłem . Facet poświęcił mi ponad godzine, powiedział co jest polską serią a co pakistańską i z czym są problemy. Nie sciemiał, naprawdę spoko gość (własciciel) nie oleje Cię, tylko podejdzie jak należy. Najlepiej się umówic telefonicznie zeby wlasnie on był na miejscu. Wszystko poprzymierzasz posprawdzasz. Jak ja kupowałem to ciuchy robione w pakistanie miały inne ochraniacze i rozniły się od polskich drobiazgami, wykonamiem itp, ale to wszystko jak się zapytasz to powiedzą Ci co i jak i czym się roznią.

Ps. mam z kobietą od nich kurtki krotkie , kurki długie, i po spodnich. Powiem ze za taką cene nie mam prawa narzekać. Latałem w deszcz i jest spoko. Miałem glebe i zero skutkow ubocznych, ochraniacze zdały egzamin. :P A glebłem dość solidnie i moto jebł.. na mnie . Na ciuchach praktycznie też zero śladu.

Rok temu też zastanawiałem się nad Retbike'iem, też byłem na miejscu w Łomiankach i rozmawiałem z właścicielem. Potwierdzam - opowiadał szczerze, które wyroby poleca, a na które 'daje rabaty'. Ostatecznie jednak zdecydowałem się na wyroby firmy Modeka - i służą mi bardzo dobrze, przejechałem jak na razie ponad 10 kkm i wszystko jest jak nowe (no poza tym, że brudne :cool: ). Mówię zarówno o kurtce jak i spodniach tekstylnych.

A ja mam cały komplet skórzany RETBIKE RETDEFENDER i jak za tą cenę to uważam, że nic lepszego bym nie kupił. Kombi wcale nie jest takie gorące ( jak na skóre), jest wygodna tylko musi się ułożyć. Podsumowując może trochę złamię stereotyp o retbike'u, ale ja jestem bardzo zadowolony

Ja mam kombi tekstylne juz drugi sezon i tez jestem w miare zadowolony. Wiadomo w korku goraco ale podczas jazdy jest ok. W deszczu spodnie nie wytrzymuja na udach gdzie material przylega do skory.

Jednak mimo to kombi zapewnia bezpieczenstwo w razie slizgu a problem z deszczem mozna rozwiazac spodniami przeciwdeszczowymi. Takie powinno sie posiadac bo czasem jedzie sie kawalek w dzinsach i deszcz moze nas zaskoczyc.