Mangler Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam posiadam aprilie af150 ostatnio zrobiłem szlif + nowy tłok, jak ja docierac wiem ze przez pierwsze 100km nie powinienem przekraczać 5tyś. obrotów a jak jeździc przez nastepne 400km ?Wiem że istnieje niezliczona ilość tematów o docieraniu ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=63032&st=0 Podalem tam kilka linkow.... Zreszta jest tam tez napisane jak docierac... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ja swoj żeliwny cylinder docieralem tak:pierwsze 100km - lagodnie - do 6000 rpmpotem tzw. pełna pi*da :icon_mrgreen: czyli na kazdym biegu pod czerwone pole, a potem spuszczanie z obrotow, i tak w kolko. Docieralem przez 300 km, potem dalem sobie spokoj. Oczywiscie rozgrzanie przed jazda i pilnowanie, zeby sie nie przegrzal. Nie ma sie co piescic ze sprzetem bo sie zamuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi