patryk3860 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam mam taki problem ostatnio jak zacząłem jeździć mz po remoncie to biegi zaczęły ciężko wchodzić , coś stuka od strony sprzęgła jak dodaje gazu trochę więcej jak wolne obroty później już nie słychać stukania co jest? - mz etz 251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Witam<.> mam taki problem<:> ostatnio jak zacząłem jeździć mz po remoncie to biegi zaczęły ciężko wchodzić , coś stuka od strony sprzęgła jak dodaje gazu trochę więcej jak wolne obroty później już nie słychać stukania <.> co jest? - mz etz 251 :notworthy: sprzęgło może? edit: tam jest sprzeglo nabijane na stozek walu::: tak jak w komarku?? Edytowane 25 Czerwca 2007 przez kacpextreme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 możliwe, że masz luzy na koszy sprzęgłowym... ale ogólnie da się z tym jeździć. U mnie pamiętam latał po około 1,5 cm na boki ale sprzęgło po wymianie tarcz działało dobrze.A za stukanie może być winny wyciągnięty już łańcuszek sprzęgłowy. Też to miałem, luźny łańcuszek wytarł do połowy ten boczny karter czy jak to tam się nazywa. U mnie strasznie stukał, wymiana załatwiła sprawę. PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) przemekpal 251 nie ma lancuszka :notworthy: . tam jest sprzeglo nabijane na stozek walu. przyczyna moze byc wyjechany zabierak sprzegla i ta duza zebatka. a co do biegow to moze byc wina wodzikow Edytowane 24 Czerwca 2007 przez max264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 :banghead: sprzęgło może? edit: tam jest sprzeglo nabijane na stozek walu::: tak jak w komarku?? Komarek czyli prawie to samo co motorynka, i tam jest sprzeglo nakladane na wieloklin, a nie stozek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 przemekpal 251 nie ma lancuszka :buttrock: . tam jest sprzeglo nabijane na stozek walu. przyczyna moze byc wyjechany zabierak sprzegla i ta duza zebatka. a co do biegow to moze byc wina wodzikow Kurde sory..Zapomniałem dodać, że pisałem tego posta na przykładzie ETZ 150, którą kiedyś posiadałem. Myślałem, że główną różnicą w tych dwóch motocyklach jest pojemność.. Także jeszcze raz przepraszam.Ale jakby komuś w 150-tce cos stukało od strony sprzęgła, to na 99% będzie to wyciągnięty łańcuszek.. U mnie tak walił, ze hoho :banghead: PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi