twizzter Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Wolne obroty w miarę równe, na luzie nie ma żadnych dziur, wkręca się bezproblemowo. Kiedy przyspieszam otwierając dosyć dużo gaz, to czuć że moto idzie. Niestety próba dłuższej jazdy bez przyspieszania owocuje "susami", czyli co chwila ciągnie i naprzemiennie muli. Dodatkowo da się zauważyć, że moto reaguje na gaz z opóźnieniem. Mówiąc w skrócie - gdyby jechać pełnym gazem, to byłoby prawie dobrze.Podejrzewałem na początku syf w układzie zasilania (moto podobno długo stało). Przejrzałem kranik - OK, filtr paliwa przed pompka OK. Wczoraj zajrzałem do gaźników, zaniepokoił mnie stan przepustnic podciśnieniowych - na każdej widać wyraźnie ślady zużycia, są przytarte i dodatkowo mają luz w kierunku przód-tył gaźnika.Czy winna może być pompa, skoro daje radę przy maksymalnym gazie? Co jeszcze mogę sprawdzić zanim złożę moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Jaki masz kolor świec po dłuższej jeździe? Kiedy były wymieniane? W jakim stanie filtr powietrza? Wyjmij te przepustnice i popatrz pod światło czy nie maja już przetarć na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejkruk13 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 witam, moja yzf "susowała" na mniejszym gazie jak łańcuch był nierównomiernie wyciągniety. pozdrawiam maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvisl Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 witam, moja yzf "susowała" na mniejszym gazie jak łańcuch był nierównomiernie wyciągniety. pozdrawiam maciekPodobnie miałem w cbr_ce kiedy napęd był do wymiany mimo prawidłowego naciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Napęd jest do wymiany swoją drogą, ale to "skakanie" ewidentnie powoduje silnik, jakby chwilowy brak paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi