Qóba Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Sieema :icon_rolleyes: Na początku chciałem kupic czarną szybę do Lazer'a LZ6, ale doszedłem do wniosku, że ten kask jest na tyle gówniany, że nie warto w niego inwestowac. W LZ6 strasznie wkurzało mnie to, że był głośny powyżej 100 km/h i strasznie szkrzypiał. Na kaskach się praktycznie w ogóle nie znam, zależy mi żeby:- kosztował nie więcej niż 500 zł- był w miarę "młodzieżowy"- był dosc lekki- cichy Z tych co mi się wizualnie podobają znalazłem: 1. HJC CL-14 2. Nitro N760 3. Nitro N700-v 4. Shark S650 5. Nolan N62 Czekam na Wasze opinię, najbardziej podoba mi się chyba SHARK :wink: Pozdr. :icon_rolleyes: Edytowane 14 Czerwca 2007 przez Qóba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 1. HJC CL-14 2. Nitro N760 3. Nitro N700-v 4. Shark S650 5. Nolan N62Nitro bym odpuścił i Sharka też, bo jest głośny... :icon_rolleyes: Zastanowił bym się nad HJC i Nolan'em :wink: Ja mam HJC FG-14, więc będę polecał oczywiście HJC :icon_rolleyes: Tak na serio to brałbym pod uwagę te 2 kaski, ale niech się wypowie ktoś kto ma Nolana N62 :wink: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ja polecam Lazera Vertigo. Mieści się w twoim budżecie :icon_rolleyes: Ja jestem z tego kasku naprawdę bardzo zadowolony. Mam czarną akcesoryjną szybkę, kask jest cichy i bardzo młodzieżowy :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Z tych co wymieniasz to osobiście brałbym HJC ewentualnie Nolana.Widziałem gdzieś jakiś czas temu test różnych kasków i HJC miały najlepszy stosunek jakości do ceny, oprócz tego użytkownicy bardzo sobie je chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Dzięki za dotychczasowe info.Lazer Vertigo odpada - qmpel go ma i tak jak mój LZ6 chooolernie paruje a mi dosc często zdarza się jeździc w deszczu :notworthy: O Nitro słyszałem średnie opinie, więc rzeczywiście go sobie odpuszcze. B@rtek Shark przy ilu robi się głośny?Ze względu na moto na jakim będę jeździł (125 cm3) rzadko będę przekraczał 140 km/h ... :) Ten Nolan jest całkiem niezły, lżejszy od HJC, ma pinlock'a, jak myślicie?Z drugiej strony marka SHARK też robi swoje, to firma, która wzbudza moje "zaufanie", o HJC mało słyszałem :) Czekam jeszcze na jakieś informacje - Nolan, HJC czy Shark :) ? Kask chce kupic za 2-3 tygodnie, więc mam jeszcze trochę czasu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Na kaskach się praktycznie w ogóle nie znam, zależy mi żeby:- kosztował nie więcej niż 500 zł- był w miarę "młodzieżowy"- był dosc lekki- cichy Osobiście mam sentyment do Nolana. Sam ponad 3 lata śmigam w N61. Ten N62 z tego co widziałem ma trochę zmienione kształty i jest dosyć duży wybór wzorów, wiele się chyba poza tym nie różnią. Ostatnio do swojego dokupiłem za 55 złociszy pinlocka i mogę chuchać i dmuchać, i nie ma mowy żeby zaparowało cokolwiek. Cenowo Nolan będzie Ci odpowiadać, młodzieżowy może i jest, zależy co pod tym pojęciem rozumiesz :cool: wagę ma w normie jak inne kaski, co do głośności to osobiście śmigam w stoperach więc jest ok.Z tych co podałeś to brałbym albo Nolana właśnie, albo HJC. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 młodzieżowy może i jest, zależy co pod tym pojęciem rozumiesz Że ma jakieś wzory a nie cały srebrny :evil: Dzięki Boniek za info :cool: A ogólnie uważacie, że warto przesiadac się z kasku za 250 zł na kask za 500 zł?Czy lepiej dorobic sobie jeszcze z 300 zł i kupic taki za 800 zł na dłuższy czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Czy lepiej dorobic sobie jeszcze z 300 zł i kupic taki za 800 zł na dłuższy czas?Osobiście bym tak zrobił, jeśli byłaby możliwość.A jak nie to bierz coś do 5 stówek, a za resztę lej do baku :cool: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 To chyba tak zrobie, miesięcznie jakąś tam kasę udaje mi się zarobic, więc jest szansa :cool: A czeka mnie jeszcze zakup innych akcesorii - buty, rekawice, spodnie ... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Kuba za 75 funtów masz HJC FG-14, którego mogę szczerze polecić :buttrock: Ktoś na forum też ma taki i sobie chwali...Był nawet temat o tym kasku (chyba Olsen zakładał) :flesje: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dzięki za dotychczasowe info.Lazer Vertigo odpada - qmpel go ma i tak jak mój LZ6 chooolernie paruje a mi dosc często zdarza się jeździc w deszczu :) O Nitro słyszałem średnie opinie, więc rzeczywiście go sobie odpuszcze. B@rtek Shark przy ilu robi się głośny?Ze względu na moto na jakim będę jeździł (125 cm3) rzadko będę przekraczał 140 km/h ... :P Ten Nolan jest całkiem niezły, lżejszy od HJC, ma pinlock'a, jak myślicie?Z drugiej strony marka SHARK też robi swoje, to firma, która wzbudza moje "zaufanie", o HJC mało słyszałem :icon_mrgreen: Czekam jeszcze na jakieś informacje - Nolan, HJC czy Shark :icon_evil: ? Kask chce kupic za 2-3 tygodnie, więc mam jeszcze trochę czasu :rolleyes: Jeżeli chodzi o parowanie Lazera to jest to wina badziewnej seryjnej szybki. Ja kupiłem porządną czarną (ok. 80zł) i kask przestał parować. A do białej zakupiłem antifog firmy FOGCITY za 50 zł i też nie paruje wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) A ja poleciłbym Ci Airoh Leox. Co prawda przekracza Twój budżet w wersji Black o jakieś 30-50zl bo kosztuje jakieś 530-550zł ale warto.Kask z carbono-kevlaru, lakki, wygodny. Jedno co mnie wkurzało to brak antifoga, ale kupiłem folie i jest OK.Ja Leoxa dostałem jako kask reklamowy od jeden z firm i jestem mega zadowolnoy z niego. To co mnie wkur*** na maxa to ten pomarańczowy napis na moim kasku :/ Edytowane 15 Czerwca 2007 przez mattir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wiertara dzisiaj zamawiam czarną szybkę :DJeśli przestanie tak parowac to sobie go zostawie jeszcze na ten sezon a jak nie to kupie Nolana, który ma pinlocka i będzie gites :D Pozdr. i dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Każdy poleca swoje :D Także ja mogę Ci polecić Nitro N760. Co prawda mam N770, ale to praktycznie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas600 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Jak bedziesz kupowac nastepny kask to wez taki co ma pinlocka!antifogi dzialaja przez jakis czas... jedny lepiej inne gorzej...albo postaraj sie zalatwic deflektor...Zawsze mniej wydychanego powietrza trafia na szybke...to i mniej paruje.PozdrTomB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi