thomi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam wszystkich!!!!!!!!! Posiadam motor Etz 251 i mam problem z jego odpaleniem znaczy na popych odpali ale przy dodaniu gazu zaczyna się dławic i gaśnie!!!!!!! Co może być przyczyną ???????? prosze o szybką odpowiedz!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 wyczysc gaznik lub zmien swiece bo morze miec przebicie albo jes zle zapłon ustawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Gaznik czysciłem swiece też zmieniałem!!!!!!!!!!! a powiedz mi jeszcze w którym momencie ma byc przerwa 3 mm przed górnym punktem??????? Czesć!!!!!! wiesz gaznik wyczscilem swiece tez zmienialem i nic dalej to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a powiedz mi jeszcze w jakim punkcie ma byc ustawiona przerwa??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Moze kondensator,platynka tez moze miec przebicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 kolo twoj post powinien znalezc sie w innym dziale dot. 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ale mi nie zalewa swiecy!!!!!!!! pluje benzyna w strone filtra i strzela!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) 251 ma elektroniczny zaplon, zmien simer pod alternatorem , zmien sklad mieszanki iglica i ta sruba z boku gaznika to regulacju skladu mieszanki co2 Edytowane 14 Czerwca 2007 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 A masz ładowanie? Akumulator trzyma? Bo jak słabiutko z prądem to 251 nawet z popychu cięzko odpalić? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 wiec tak. twoja ecia nie dopala paliwa. jaki dokladnie masz zaplon elektronik czy zwykly?? iskra ma byc mm przed gmp. jezeli to nic nie pomoze wymien fajke i przewod od wysokiego. na 100 % wina lezy po stronie zaplonu. jezeli nie dasz rady nic z tym zrobic to pisz na pw to Ci pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 jak masz ustawioną iglice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomi Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 wiec tak. twoja ecia nie dopala paliwa. jaki dokladnie masz zaplon elektronik czy zwykly?? iskra ma byc mm przed gmp. jezeli to nic nie pomoze wymien fajke i przewod od wysokiego. na 100 % wina lezy po stronie zaplonu. jezeli nie dasz rady nic z tym zrobic to pisz na pw to Ci pomogeZapłon mam zwykły zasilany z akumulatora z przerywaczem!!!!!!!!!! wyminiłem fajke i przewód i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 no to prawdopodobnie masz zle wyprzedzenie ustawione. ustaw 3 mm przed gmp. powinno rozwiazac problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi