Pawel_z_Jasla Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Mitasy majtasami na niektórych forach zwane są niemal takie jak ich cena tzn. cena super a oponka w miarę przyzwoita. E08 jest oponą typowo szosową /jak na opone do motorków enduro/, nie ma istotniejszych wad ani zalet /należy uważać na mokrym szczególnie w chłodniejsze dni/. Kilka lat temu E08 notowała problemy z odklejającymi się płatami bieżnika ale wada ta została usunięta definitywnie w oponach po 2005 roku. W miarę zużycia opony należy czujność na mokrym wzmóc i nie dawać się zaskoczyć. Ja od jakiegoś czasu użytkuje w naprawdę różnych warunkach któryś tam z kolei komplet Mitasów E09 i mam o nich zupełnie przyzwoite zdanie choć czasem zatrzymuje się już za skrzyżowaniem, no cóż nawet Michelinki nie zwalniają łba od myślenia. Kolesie ze strony Afri śmigający na E07 czy E08 też są raczej zadowoleni a cała czeska i słowacka "banda" afrykanerów dosiada maszyn obutych w majtasy /w tym E09 w wersji Dakar czyli takiej z żółtym paskiem, która niestety w Polsce jest trudno dostępna w rozmiarze 140/80-17/. Podsumowując uważam, że przy zachowaniu zdrowego rozsądku i głowy na karku można polecić Mitasy każdemu kto po oponie nie spodziewa się przyczepności gumy do żucia a przy okazji nie ma kasy na oponiarskie fajerwerki - na 100% jest sporo lepszych i sporo droższych opon - POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzykawki Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 super , wielkie dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 OPONA DUNLOP SPORTS D752F (przod) co mozecie powiedziec o tej oponie? Opona MAXXIS DUALMAXX 68S lub o tej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 dziękuje bardzo za rzetelne informacje dotyczące opony MITAS E- 08 . Pana Moderatora proszę o wywalenie tematu do kosza. Sory, ale to naprawdę dziwne - pytanie było proste. rozumiem że nikt nie jeździ na takiej oponie - cóż trudno też sie z tym liczyłem, ale dopisywanie postów zupełnie nie w temacie ... Widocznie nie przyzwyczaiłeś się jeszcze że dział enduro zamienił się w przedszkole, międzyinnymi nie zaglądałem tu przez ok 1,5 roku, ostatnio bywam częściej ale widzę że jest jeszcze gożej niż przedtem :lapad: Posiadam takiego Mitasa na tyle, już z takim kupiłem moto.Słyszałem już od 2 osób aby go wywalić, potrafi się ślizgać na wodzie, na suchym zauważyłem że też łatwo koło się blokuje i jedzie jak po maśle. Osobiście mam zamiar na Afri pokonywać również traski szutrowe, więc zaraz po wakacjach zmieniam kpl. na E-09, forumowy kolega Data7 lata na takich 9-kach (już któryś kpl.) i jest bardzo zadowolony. Ostatnio widziałem sporo opon (również Mitasa) u Olka na Łopuszańskiej, ale na rewelację cenową nie licz.Sam poczekam chyba na wrześniowy bajzel, może tam się coś wyrwie w przyzwoitej cenie, słyszałem że można wyrwać kpl. nówek za 300 zł. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam, czy ktoś mi podpowie czym oprócz ceny różnią się zwykłe opony MITAS E09 TT od MITAS E09 TT Dakar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi