Sydney Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jimmy - Mów co Chcesz ale XR wyraźnie mocniejsza jest ma naprawde odejście, bardziej agresywna od CR jest, poza tym ma większy moment obrotowy z tego co wiem. Własnie Wiertara, to jest jedyne co mnie martwi, koszt utrzymania, ale ten koleś co ma cr jeździł 2 lata i w ogule tłoku nie wymieniał, i chyba jedyne co mu się posypalo to simering od pompy wody i wałek zmiany biegów, tz wieloklin mu się wyrobił. Powiedzcie jak to jest z rejestracją DT 125 na motorower, bo można kupić za jakieś 3800 ładną dt z 2004r, no i opłaty celne do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kover Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jimmy - Mów co Chcesz ale XR wyraźnie mocniejsza jest ma naprawde odejście, bardziej agresywna od CR jest, poza tym ma większy moment obrotowy z tego co wiem. Własnie Wiertara, to jest jedyne co mnie martwi, koszt utrzymania, ale ten koleś co ma cr jeździł 2 lata i w ogule tłoku nie wymieniał, i chyba jedyne co mu się posypalo to simering od pompy wody i wałek zmiany biegów, tz wieloklin mu się wyrobił. Powiedzcie jak to jest z rejestracją DT 125 na motorower, bo można kupić za jakieś 3800 ładną dt z 2004r, no i opłaty celne do tego. "bardziej agresywna od CR" no pięknie :icon_biggrin: CR ma taką agresywną charakterystykę w porównaniu do XR, że tu nie ma co porównywać :). Tą CRą to ty chyba na zamkniętej przepustnicy jeździłeś ..... albo zapomniałeś ją odpalić :] Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jimmy - Mów co Chcesz ale XR wyraźnie mocniejsza jest ma naprawde odejście, bardziej agresywna od CR jest, poza tym ma większy moment obrotowy z tego co wiem. Własnie Wiertara, to jest jedyne co mnie martwi, koszt utrzymania, ale ten koleś co ma cr jeździł 2 lata i w ogule tłoku nie wymieniał, i chyba jedyne co mu się posypalo to simering od pompy wody i wałek zmiany biegów, tz wieloklin mu się wyrobił. Powiedzcie jak to jest z rejestracją DT 125 na motorower, bo można kupić za jakieś 3800 ładną dt z 2004r, no i opłaty celne do tego. 1) idz pie**olnij tego kolege mocno w glowe :icon_biggrin: :) 2) juz wiem czemu mowisz ze cr 250 jest slabsza od xr ;) ( jak ta cr 250 nie ma juz kompresji to czego ty chcesz) a cr 250 jest o 200% agresywnijsza od xr 600 no i sporo mocnijsza3) nie kupisz za 3800zl dt 125 z 2004 r ;) :clap: 4) sam nie zarejstrujesz 125 na 50 musisz juz kupic taka zarejestrowana !!! pozdro :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 1)za co ?? 2)jak mierzył ciśnienie to było takie jak być powinno więc nie zmieniał tłoku3)zakład ?? Pisałem do typa, i powiedział ze za 1000Euro moge ją zabierać, a kurs jest chyba 3,8 z groszem. http://cgi.ebay.de/Yamaha-DT-125-R_W0QQite...1QQcmdZViewItem4)Czy to nie jest tak że musze z nią pojechać do Rzeczoznawcy ?? Czyli wystraczyło by jakoś zmiejszyć pojemność do 50 i V-max do 45 ?? czyli np porzyczyć silnik od znajomego 50tki, i zebatke na moc założyć ?? O ile wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 1) za to ze w czas nie zmienia tloka!!!2)napewno bylo powyrzej 10 atmosfer hehehehehehe3)a oplaty , a rejestracja, a przywoz , spokojnie wyjdzie 4500zl4) to nie takie proste , trzeba duze walki odwalic zeby mozna bylo zarejestrowac pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Czytam ten temat i mi sie słabo robi!Jak można wybierać między 600 4T a 80 2T???? Kolejna sprawa, jak można w torówce, jaką jest CR 250 nie zmienić tłoka po sezonie? Masakra jakaś!Jeśli jeździsz MTXem a chcesz torówke, to kup 125, dobrze zrobiona seta idzie na pewno lepiej niż CR Twojego kolegi. A dobrze zrobiona CR 250 to zabójstwo po MTXie.Osobiście przed moją YZ miałem DT 80, pojeździłem na YZ troszke, ale tłok już kończył swój żywot. Teraz jestem w trakcie remontu kapitalnego, co prawda trzeba się liczyć ze sporymi kosztami, ale zadbany sprzęt później Cię nie zawiedzie w nieodpowiednim momencie. Edytowane 14 Czerwca 2007 przez djsolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Enduro Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Czytam ten temat i mi sie słabo robi!Jak można wybierać między 600 4T a 80 2T???? No można :icon_mrgreen: za 3000tyś to taka 600 raczej jeżdżi jak 80 albo w ogóle nie jeździ :D chyba, że sie kupi mega fartownie -"cuda sie zdarzają ale..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 skad wy takie ceny bierzecie???? serio na allegro teraz stoi cr 500 z 93 r za 3000zl pozdrojak znajde linka to dorzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 serio na allegro teraz stoi cr 500 z 93 r za 3000zl pozdrojak znajde linka to dorzuce Ta CR 500 stoi na allegro już od wiosny :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Mam do kupienia KMX za 1400, z czego pewnie jeszcze starguje. Powiedzcie co sądzicie o tym sprzęcie, i na co zwrucić uwage przy kupnie. Jakie powinno być sprężanie. Doszedlem do wniosku że kupię sobie skuter żeby jeździć oszczędnie na mieście, a KMX do terenu. Dodam że motor posiada dowód rej. lecz właściciel nie pisał umowy, ale mam pewność że moto jest legalne (tylko nie opłacone itp... ) A i jeszcze jedno, jest jakaś możliwość żeby sprawdzić czy wał nie jest wuruchany, nie rozbierając silnika, tz nie ściągając głowicy i cylindra ?? Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Sydney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasowe Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 proponuje yamahe dt 50 lub dt 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Takie coś mnie chyba już nie kręci ;P potrzebuje coś żeby móc polatać po torze, albo po lesie ;D A do miasta i żeby do szkoły dojechać to sobie kupie skuter ;] Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Sydney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 proponuje yamahe dt 50 lub dt 80 kocham takie bezsensowne nabijanie postow :bigrazz: ;) masz takiego kmx 125 to go bierz, tylko ze za takie pieniadze to moge sie wrecz zalozyc ze jest bez papierow :notworthy: pozdro :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 no i wygrałbyś zakład ;P Ale chce coś na teren i na miasto... Skuter mam Derby Atlantis do kupienia, no i tego kmx, chce go przerobić na crossa, tylko na co uwarzać w tych motorkach przy zakupie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 zwroc uwage na kompresje , kmx nie maja jakis wiekszyh wad , poprostu to nie sa crossy i tym nie polatasz w taki sposob jak myslisz , maja kiepska zawieche , kiepsko sie prowadza , ale to twoj wybor pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi