thomyk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) witam chcialem sie dowiedzieć czy zna ktoś z okolic tarnowa - małopolska kto robi skrzynie od awo bo rozbieram ją już 4 raz i dalej mi wybija 3 bieg. Pozatym zrobilem tulejki wymienilem łozyska i nawet te sprężynki zakichane i nie widać zużycia na mechanizmach jakiegoś nadnaturalnego ( po tylu latach to co musi być widać) Myśle że to problem zlego zdystansowania wałków. Może ktoś pomoże ?? a może ktoś ma taką skrzynie elegancką na handel. Bo mały przegląd motocykla robie i mi potrzebna bedzie wnet Edytowane 11 Czerwca 2007 przez thomyk Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 niewidziałem skrzyni awo ale mysle ze problem lezy w zuzytych sprzegłach kłowych, nalezy zregenerowac ich powierzchnie i na nowo wydystansować:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 no są troche zużyte one ale sam nie wiem czy to przez to. Wcześniej miałem je w innej skrzyni i hasalo ale tam znowu mi 2 wybijalo a teraz jest tak ze w chwili wrzucenia 3 biegu on natychmiast wyskakuje.Myśle że moze gdzieś zębatka nie zachodzić do końca w szczelinke w drugiej ale sam juz nie wiem. Nie mam już cierpliwości do tego :icon_razz: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 sprzegła kłowe musza byc odpowiednio nachylone... pisałem o tym własnie niedawno;) To czesty problem w MZ, dzieje sie tak jak rajder zaczyna zbyt bardzo dbac o sprzet i cholera bieg zmienia półgodziny :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 hehehe no wiem wiem... a nie ma gdzies jakiegos zakladu co by mi to zrobi szybko sprawnie i za uczciwe pieniądze ? ja juz mam nerwa za dużego do tej zabawy :P Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 pomecz zakłady naprawiajace samochody. Albo znajdź sobie dobrego mechanika, tylko naprawde dobrego(wtedy bedzie tez tanio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 wątpie żeby się któryś zakład podją bo w większości to kupa partaczy która nie wie corobi z samochodami a taka skrzynia to by ich zaskoczyła na śmierć :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 bo ja wiem, ja tam niemiałem takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...604cddd69e.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...6ca0865b62.htmlTu masz instrukcję co prawda jakość nie jest najlepsza ale lepiej się nie dało w razie czego pytaj. Według mnie wina leży ze strony krzywego wodzika lub zle zgranej ręcznej dzwigni z nożną . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 no właśnie nożną zgrać z ręczną to nie problem ... instrukcje te już miałem ale dzieki za starania... musze chyba posiedzieć nad tą skrzynią chwile chyba że znowu mnie nerwy wezmą jak ostatnio :bigrazz: dobrze ze jakiegoś większego młotka nie miałem w garażu bo chyba bym go użył ;) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 no i założyłem i jak było tak jest chyba się załamie przy tym złomie... :P Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 no i założyłem i jak było tak jest chyba się załamie przy tym złomie... :)Pisząc że to złom poczułem się ten tego jezdziłem takim sprzętem 4 lata i nigdy podkreślam nigdy nie było z nim poważnych problemów czego tak na marginesie właściciele rusów mi zazdrościli. Jeżeli nie możesz jej zrobić to odwiedz motobazar wymień ją z małą dopłatą z chłopakami którzy handlują AWO :icon_razz POZDRO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 no wiem ze bardzo malo usterkowy motorek sam juz mam go ze 4 lata i nie narzekam tylko ta skrzynia mnie denerwuje.Może i zrobie tak jak proponujesz.Tyle że denerwuje mnie jak sobie sam czegoś nie potrafie naprawić :flesje: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi