Skocz do zawartości

Transalp 600V

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Trampkiem jeżdzę od marca zeszłego roku. Faktycznie, przy wyższych prędkościach (pow. 130km/h), motocykl jest trochę niestabilny. Można to poprawić tak, jak pisał koks.

Innym, tańszym sposobem, jest wlanie do każdej z przednich lag od 60-100ml więcej oleju i "podkręcenie" tylnego amortyzatora na max. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Aha, po takich zabiegach, jazda w terenie nie jest już taka przyjemna :cool:

Prowadzenie w zakrętach jest rewelacyjne :icon_razz: Na dobrej nawierzchni spokojnie można poprzycierać podnóżki :icon_rolleyes:

Spalanie, średnio w granicach 4,5l/100km. W zależności od stylu jazdy i obciążenia :banghead:

Pozdrawiam.

własnie teraz zamierzam wymienic olej w lagach,bo nie iwme czy od nowosci ktos to uczynił...:D....jaki olej kupowac i ile tego włazi do każdej lagi????pzdr

Witam!

Trampkiem jeżdzę od marca zeszłego roku. Faktycznie, przy wyższych prędkościach (pow. 130km/h), motocykl jest trochę niestabilny. Można to poprawić tak, jak pisał koks.

Innym, tańszym sposobem, jest wlanie do każdej z przednich lag od 60-100ml więcej oleju i "podkręcenie" tylnego amortyzatora na max. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Aha, po takich zabiegach, jazda w terenie nie jest już taka przyjemna :lapad:

Prowadzenie w zakrętach jest rewelacyjne :icon_razz: Na dobrej nawierzchni spokojnie można poprzycierać podnóżki :biggrin:

Spalanie, średnio w granicach 4,5l/100km. W zależności od stylu jazdy i obciążenia :D

Pozdrawiam.

własnie teraz zamierzam wymienic olej w lagach,bo nie iwme czy od nowosci ktos to uczynił...smile.gif....jaki olej kupowac i ile tego włazi do każdej lagi????pzdr

własnie teraz zamierzam wymienic olej w lagach,bo nie iwme czy od nowosci ktos to uczynił...:icon_eek:....jaki olej kupowac i ile tego włazi do każdej lagi????pzdr

Wg serwisówki do jednej lagi 560ml. Ja nalałem Castrol 10W o 80ml więcej niż zaleca producent i jest git :)