Jin Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 moje pytanko czy to suzuki przekracza 300 km/h?? i jeśli można wiedzieć ile max. na żadnym filmiku nie widziałem żeby przekroczył ten próg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlekosh Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 o boże ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 trzymajcie mnie w pięciu bo za*ebie dziesięciu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 GSX-R 1000 raczej nie dociągnie do 300, w katalogu K7 ma 295 km/h. Poza tym np. ZZ-R 1400 w teście miał coś koło 295-296 km/h (oczywiście mowa o prędkości realnej, zmierzonej przez GPS, bo nawet policyjne "suszarki" nie pokazują aż takich prędkości, licznikowo było ponad 300), a ta Kawa ma 200KM z doładowaniem dynamicznym, GSX-R jest słabszy, za to lżejszy, ale oba 300 raczej nie pojadą. Przychodzą mi do głowy tylko 2 motocykle seryjne, które wyciągają ponad 300 - MV Agusta F4 R312 (312 km/h, 183 KM) i Ducati Desmosedici RR (195KM z litra pojemności!!) to tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) dziękuje za normalną ludzką odpowiedź PS. miałem na myśli tą nie realną, wskazanie licznika, ale ta też może byc Edytowane 1 Czerwca 2007 przez Jin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o licznikową prędkość, to w nowszych motocyklach raczej 300 km/h nie zobaczysz, bo elektroniczne wyświetlacze (przynajmniej w japońskich) pokazują "tylko" do 299 km/h. Starsze Hayabusy i ZX-12R mają chyba analogowe liczniki, więc tam pewnie 300 licznikowe można zobaczyć, ale mogę się tutaj mylić:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam Licznikowe moje K4 osiąga bez problemu większego i idzie dalej lecz wskazań nie ma dalej na 299 jest koniec . Prędkość max jaką pokazywała kumpla Haya gdy razem jechaliśmy było 315 czy 320 ale ot ym to kiedyś rozmawialiśmy z Szajbą co ostatnio swoją Turbo hayą zrobił rekord prędkości w Polsce, o poziomie przekłamań więc gdy miał te 308km z GPS to na liczniku gdzieś wskazania potencjalne 350km wynika to nie tylko z błędu licznika ale bardzie z tego, że przy tej prędkości tylne koło sie uślizguje. TO tyle dywagacji, natomiast rodzi sie pytanie po co to , jazda z prędkością zbliżoną do 299 jest wysoce męczącą naprawdę i nie wiem jaki byście mieli kask i owiewki dostaniecie w dupe ze zmęczenia. Osobiście mam kask Shoei X11 ciężko o lepiej a opór na łbie taki jak by sie na baniaku stało, sprzętem wali na boki od byle podmuchu bocznego mimo raicingowej szyby i złożenia sie w kuleczkę. Po kilku minutach zbliżonej prędkości jesteś nieźle styrany czego nie można powiedzieć o jeździe z prędkością 250km nie wielka różnica prędkości, zasadniczo inne odczucia w komforcie, więc...? Przy autostradach jak gdzieś dalej sie jedzie staramy sie utrzymać 200-250 km/h i jest optymalnie naprawdę można tak pokonywać ogromne odległości o ile droga pozwala bez zmęczenia ostatnio zrobiliśmy tak drogę około 800km i bez większego wysiłku. Zamiast max prędkości polecam pokonywanie winkli , kontrastering i bodystering testować a co najważniejsze HAMOWANIE !!! większość ludzi nie umie hamować , to straszne... pozdrawiam :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 K7 spokojnie osiaga 299 i aerodynamika moto daje sobie spokojnie rade - jedyna wada to ta mysl kolatajaca sie po czasce "czy ten kierowca mnie widzi", to jest najbardziej meczace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi