Camaross Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Panowie ostatnio zainteresowalem się terenowymi samochodami ....... a dokładnie zawieszeniem mieliśmy nie dawno Dodge Rama 1500 w którym zawieszenie bylo podwyższone bylo bomba tym bardziej w terenie ostatnio kumpel mi pokazal co jego Range Rover potrafi ... bylo chyba jeszcze lepsze ... ciekawi mnie na czym polega cale to podwyższanie ..... jak to się powinno robić .... co się powinno czego nie .... i na czym to polega ...... i co daje podwyższenie zawieszenia a co daje podwyższenie kabiny .... z góry dzięki ..... i proszę się nie śmiać jestem młody nie znam się , ciekawi mnie to .Panowie wy obrazu też wszystkiego nie wiedzieliście....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIL Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 www.rajdy4x4.pl Cytuj Ludzi sie hoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) tak jak kolega napisal pytasz sie o istote napedu 4x4.ogolnie:im wyzszy przeswit (zawieszenie ) tym powazniejsze przeszkody moze pojazd pokonac.im wyzsze przeswit w nadkolach tym wiekszy kat natarcia bocznego moze samochod pokonac bez ryzyka ze zryje opony o nadkola. podwyzszenie kabiny niedaje NIC poza negaywnymi efektami przeniesienia srodka ciezkosci w gore.chyba ze chodzilo Ci o podniesienie zawieszenia? Edytowane 1 Lipca 2007 przez wr0na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 a podwyższenie kabiny nie daje ci np. tego że w rzeczka ci nie wpłynie do samochodziku ?? milo mi że o tym piszesz , ale właśnie wszyscy piszą to samo i na tej stronie ogólnie tak jak i ty ... chodzi mi o to z czym to się wiąże ... co trzeba zmienić ..... sądzę że pewnie dystanse .... i właśnie co dalej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 zaraz :banghead:kabina osadzona jest na podwoziu ;)podwyższenie KABINY daje Ci więcej miejsca nad głową, lepszą widoczność i przesuwa JESZCZE BARDZIEJ środek ciężkości w górę. podwyższenie PODWOZIA - siłą rzeczy uzyskiwane (wyłącznie?) poprzez modyfikację wysokości ZAWIESZENIA. poprawia głębokość brodzenia, czy możliwość pokonania poprzecznych przeszkód bez ryzyka że zawiśniesz na środku. jesli serio chcesz zacząć sie w to bawić to śmigaj na specjalistyczne forum. warto tylko na początek zdefiniować kilka terminów, abyś wiedział o co pytać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Podwyzszanie samochodu terenowego ciagnie za soba inne przerobki.Jezeli jest to dosc spore podwyzszenie czyli wiecej niz 5-6cm to trzeba wydluzac przewody hamulcowe,paliwowe i czasem przerobic inne elementy przystosowane do niskiego zawieszenia.Oczywiscie zmieni sie tez jakos prowadzenia takiego samochodu na asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi