gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Witam,Mam pytanie. Otóż w 4t często montuje się puste tłumiki (ścigacze, choppery itp.).Moje pytanie jest takie, jak się sprawuje taki tłumik w 2t? Pozdrawiam,gandziorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Sam tłumik czy dyfuzor + tłumik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Sprawują się dobrze, ale są makabrycznie głośnie :biggrin: Jak ja w swoim 50 2T miałem wypatroszony tłumik to na wysokich obrotach było mnie słychać z kilometra :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Bo ja mam tłumik pusty z wylotem 1,5cm tzw. przejściówkę.Bardzo ładny basowy głosik ale na wysokich hałas jak ch**. Hmnn po wyregulowaniu skuter ładnie idzie. Nie dławi się za bardzo i co mnie najbardziej cieszy skończyło się bzykanie. Ale niektórzy mówią że nie należy montować pustych do 2t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 W 4T nigdy sie nie stosuje pustego(zupelnie pustego) wydechu. no wyjatkiem jest jakis tam Harley, ale to wyjatkiem.a w 2T to w ogole nie ma takiej mozliwosci!!! pusty wydech uniemozliwia normalna prace silnika, mieszanka nie jest dostarczana wtedy, kiedy powinna i w ogole. proponuje poczytac to, co z cala pewnoscia znajdziesz na forum.a tobie wiertara to ile leciala ta 50tka? 20km/h? pusty wydech testowalem w motorynce, Ogarze 200, Hondzie MBX i Hondzie NS1. i nikt mi nie wmowi ze moje teorie nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistosci... archiwum i tyle. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Magneto co ty gadasz !!!!! Wybebeszyłem już dyfuzor + tłumik w :Aprili rsHonddzie mbxnsritp I w każdym przypadku wzrost mocy w górnym zakresie obrotów, silnik sie wyżej kręcił i w ogóle nie ten motor...... Chyba że próbowałeś jedzić tymi motorami całkowicie bez dyfuzora i tłumika...... Edytowane 28 Maja 2007 przez hubertmtx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Niewiem ale mi lepiej trzyma v-max. Zbiera się jedynie gorzej tak ociężale. I w każdym przypadku wzrost mocy w górnym zakresie obrotów, silnik sie wyżej kręcił i w ogóle nie ten motor...... No mi też na wyższych wspaniale chodzi, jedynie na niskich trochę gorzej. Edytowane 28 Maja 2007 przez gandziorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No mi też na wyższych wspaniale chodzi, jedynie na niskich trochę gorzej. Musisz wyrególowac gaźnik i bedzie dorze latało :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 a tobie wiertara to ile leciala ta 50tka? 20km/h? :notworthy: :biggrin: :wink: Ogólnie nie zaleca sie montowania pustych wydechów jest to spowodowane tym że każdy silnik do poprawnej pracy musi mieć jakiś opór w układzi wydechowym a jak wiadomo w układach wydechowch w 2t panuje zjawisko falowe do którego odbywania się potrzebne są pewne opory ponieważ inaczej cale gazy spalinowe nie trafiając na zaden opór wydostaja się z układu wydechowego i przez to nie przebiega dobrze proces napełniania się cylindra.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 W 4T nigdy sie nie stosuje pustego(zupelnie pustego) wydechu. no wyjatkiem jest jakis tam Harley, ale to wyjatkiem.a w 2T to w ogole nie ma takiej mozliwosci!!! pusty wydech uniemozliwia normalna prace silnika, mieszanka nie jest dostarczana wtedy, kiedy powinna i w ogole. proponuje poczytac to, co z cala pewnoscia znajdziesz na forum.a tobie wiertara to ile leciala ta 50tka? 20km/h? pusty wydech testowalem w motorynce, Ogarze 200, Hondzie MBX i Hondzie NS1. i nikt mi nie wmowi ze moje teorie nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistosci... archiwum i tyle. pzdr:) Chodziła mi 95km/h i przyśpieszała znacznie lepiej od większości 50ccm :notworthy: Jedynym minusem był potworny hałas. Do tego stopnia że bez kasku można było ogłuchnąć :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No to od nowa go rozetnę gumówką i wstawię przegrodę. Wstawię blachę z dwoma otworami po boku i wsio :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ja w swojej apce wybebeszylem caly wydech lacznie z dyfuzorem i praca silnika sie poprawila znacznie. Jak sie calkiem wywali dyfuzor to wtedy dupa. W sumie moto moze smigac na samym dyfuzorze (ja tak jezdzilem :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Z tego co myślę to dyfuzor to ścianka od rury wydechowej do wylotu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Dyfuzor/komora rozprezna/pucha rezonansowa/jak zwal tak zwal/ to ta taka banka ktora sie zaczyna zaraz za kolankiem wydechu i konczy przed koncowym tlumikiem, nie wiem jak to wyglada w RG, u mnie dyfozor i tlumik sie skreca, w RG moze byc to razem zespawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Już nie mam rg muszę zaaktualizować profil.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abd3611f7a76fffa.htmlTak to jest dyfuzor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi