monah Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Witam i pozdrawiam z zimnego Irkucka. Mam pytanko odnosnie intruderow. Otoz planuje kupic ten http://motobunker.japancar.ru/?code=viewno...moto&val=M50877lub ten http://motobunker.japancar.ru/?code=viewno...moto&val=M58282wiekszosc znajomych odradza mi jednak mowiac ze intruz to hamulcow nie ma, ze zle sie prowadzi.. nie ma u nas w miescie ani jednego ani drugiego wiec nie mam mozliwosci go dosiasc i przymierzyc.szukam duzego motocykla.w tej chwili sprzedalem Virago - fajne moto ale czulem sie na niej jak w spodniach mlodszego brata..Co doradzicie? jakie opinie? czy 800-tka ma kardan czy jest na lancuchu? mocno sie roznia rozmiarem? Ceny na oba sa podobne. 800 ma mniejszy przebieg no i jest czarna. Szkoda ze ma szprychy slyszalem ze to duzy minus.Znajomi radza kawasaki http://motobunker.japancar.ru/?code=viewno...moto&val=M57280Prosze o rady i opinie.Niestety nie posiadam polskich znakow dlatego prosze wybaczyc mi ortografie.. Edytowane 8 Marca 2008 przez monah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaged_Lady Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Domyślam się, że ten "ustrzelony" motocykl to Suzuki Intruder Volusia 800...piękna maszyna, ciężka, robi wrażenie, pogromca ... Nie rozumiem, dlaczego chodzą takie opinie, że Intrudery nie mają hamulców, albo, ze koła szprychowe to do bani...? Nie przemawiają do mnie takie zarzuty. Osobiście podobają mi się szprychy w kołach, nawet H-D V-Road nie urzekł mnie pełnymi tarczami. Volusia ma napęd na wał kardana, więc praca tylnego koła bezobsługowa. Mi osobiście podoba sie ten czarny Łobuz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Privat Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Szprychy to to co w motocyklu typu Chopper jest jedną z zasadniczych spraw bo im więcej chromu tym piękniej a co do hamulców to nie wiem u mnie hamulce są jak żyleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monah Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Domyślam się, że ten "ustrzelony" motocykl to Suzuki Intruder Volusia 800...piękna maszyna, ciężka, robi wrażenie, pogromca ... Nie rozumiem, dlaczego chodzą takie opinie, że Intrudery nie mają hamulców, albo, ze koła szprychowe to do bani...? Nie przemawiają do mnie takie zarzuty. Osobiście podobają mi się szprychy w kołach, nawet H-D V-Road nie urzekł mnie pełnymi tarczami. Volusia ma napęd na wał kardana, więc praca tylnego koła bezobsługowa. Mi osobiście podoba sie ten czarny Łobuz...Dzieki za odpowiedzszprychy->nie mozna stosowac opony bezdetkowej->a detka strzela od razu i konsekwencje moga byc oplakane.. Opinia nie z autopsji a z komentarzy. duza jest roznica w wielkosci miedzy wolusia i 1500lc? i w spalaniu... duzo wiecej wezmie 1500lc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carloss Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam i pozdrawiam z zimnego Irkucka. Mam pytanko odnosnie intruderow. Otoz planuje kupic ten http://motobunker.japancar.ru/?code=viewno...moto&val=M50877lub ten http://motobunker.japancar.ru/?code=viewno...moto&val=M58282wiekszosc znajomych odradza mi jednak mowiac ze intruz to hamulcow nie ma, ze zle sie prowadzi.. nie ma u nas w miescie ani jednego ani drugiego wiec nie mam mozliwosci go dosiasc i przymierzyc.szukam duzego motocykla.w tej chwili sprzedalem Virago - fajne moto ale czulem sie na niej jak w spodniach mlodszego brata..Co doradzicie? jakie opinie? czy 800-tka ma kardan czy jest na lancuchu? mocno sie roznia rozmiarem? Ceny na oba sa podobne. 800 ma mniejszy przebieg no i jest czarna. Szkoda ze ma szprychy slyszalem ze to duzy minus.Znajomi radza kawasaki http://motobunker.japancar.ru/?code=viewno...moto&val=M57280Prosze o rady i opinie.Niestety nie posiadam polskich znakow dlatego prosze wybaczyc mi ortografie.. witaj kolego,tydzień temu kupiłem taką samą Viole jaką przedstawiłeś w pierwszym linku, nawet malowana bardzo podobnie. Moim skromnym zdaniem prezentuje się pięknie a szprychy takiemu "sprzętowi" dodają tylko uroku.Co do hamulców, to niestety miałem okazję je już wyprubować w czasie mojej drugiej jazdy. Łącznie w sobotę i niedzielę machnołem 100 km. A w niedzielę na skrzyżowaniu gość wymusił mi pierszeństwo, dobrze, że za szybko nie jechałem ale udało mi się wychamować i utrzymać na nogach tak więc strat rzadnych oprócz troche zdartej podeszwy w bucie.Pan miał tylko takiego farta, że było to moje pierwsze zdarzenie i byłem za bardzo zdenerwowany aby udać sią za nim :flesje: z większą szybkością ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość livgren Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Dzieki za odpowiedzszprychy->nie mozna stosowac opony bezdetkowej->a detka strzela od razu i konsekwencje moga byc oplakane.. Opinia nie z autopsji a z komentarzy. Cześć, no właśnie...może lepiej jednak posłuchać opinii z autopsji ,bo widzę że tu jakieś nieprawdopodobne bzdury się lęgną :P Po pierwsze- MOŻNA stosować oponę bezdętkową do kół szprychowanych (oczywiście w zestawie z dętką)- powiem więcej- do niektórych rozmiarów znalezienie opony tube type jest wręcz niemożliwe..dlatego zakładamy dętkę z oponą tubeless- normalna sprawa, było już o tym na forum. Dętka strzela od razu? Boże, człowieku- rozumiem, że szanujemy życie swoje i innych i nie zakładamy niczego made in china- w innym przypadku nie wyobrażam sobie, żeby dętka tak sobie strzeliła...PZDR Wszystkie intrudery na rynek europejski mają i miały ZAWSZE napęd kardanem (to nie vulcan ani shadow :flesje: ) Edytowane 10 Marca 2008 przez livgren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil vf 750 s Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 odnośnie strzelania dętki to bzdura, za to w tamtym roku jechałem sabrą na bezdętkowych kołach w których miałem faktycznie trochę za mało powietrza i przy prędkości 140 zrobił się w jednej chwili kapeć bo opona rozszczelniła się z felgą. machało mnę po całej drodze( na szczęście był to tył). dętka by nigdy takiego numeru nie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Dzieki za odpowiedzszprychy->nie mozna stosowac opony bezdetkowej->a detka strzela od razu i konsekwencje moga byc oplakane.. Opinia nie z autopsji a z komentarzy. Są felgi szpychowane z obręczami pod opony bezdętkowe (tylko sama opona bezdętkowa od razu na felgę ) ale to kosztuje ... są inaczej robione niż oryginał tylko to już Custom i cena też niestety "Custom" :D :bigrazz: Edytowane 10 Marca 2008 przez Guti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość livgren Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 i cena też niestety "Custom" :icon_eek: :flesje: I to jest niestety prawda :icon_razz: Amen :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monah Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 W irkucku za przyna bliskosci Japonii nie ma europejskich motocykli.Wiekszosc to import z Japonii. Zostawmy szprychy i wrocmy do rozmiarow.Bardzo sie roznia? Mam na mysli 800 i 1500lc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 odnośnie strzelania dętki to bzdura, za to w tamtym roku jechałem sabrą na bezdętkowych kołach w których miałem faktycznie trochę za mało powietrza i przy prędkości 140 zrobił się w jednej chwili kapeć bo opona rozszczelniła się z felgą. machało mnę po całej drodze( na szczęście był to tył). dętka by nigdy takiego numeru nie zrobiła.Detka zrobila by lepszy numer, bo wyrwalo by wentyl i powietrze zeszlo by jeszcze szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek00 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 czy ktoś z was kupował ostatnio klocki hamulcowe do VS800? które byście polecili? może ktoś posiada na sprzedaż zacisk przedniego hamulca do VS800? jak tak to proszę o kontakt na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lojek Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 poszukaj tutaj był taki temat poruszany http://dodo.samba.pl/moto/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleks777 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) nie wiem czy właściwe miejsce, ale spróbujekolega ma intrudera C800, kupił go na głośnych wydechach Vince&Hines. Teraz chce sprzedać lub zamienić może jest ktoś chętny?jeśli trzeba zrobi zdjęciatel do kolegi 665 132 363 Edytowane 13 Marca 2008 przez Aleks777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek665 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Czy może któryś z kolegów jest w stanie mi pomóc. Chciałem wymienić sobie żarówkę w reflektorze przednim i napotkałem niespodziewany opór z jego strony. Po odkręceniu dwóch śrub po obu stronach reflektora dolna część wysunęła się bardzo ładnie, ale góra po środku cały czas trzyma i nie wiem czy jest jakaś technika demontażu bo nie chciałbym czegoś urwać. Motocykl to SUZUKI INTRUDER M800 z 2005 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi