waldas7 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ja mam przelotowe wydechy i akurat sie musiało dziecko urodzić gościowi, który mieszka naprzeciw mojego garażu.. jeszcze ze dwa razy i mnie chyba zastrzeli (bo policją już straszył). Nie można nawet w garażu dopalić ;)Swoją drogą jego dziecko śpi chyba 24 godziny na dobę, zawsze śpi... To kolego masz przegwizdane z takim sąsiadem. Ja mam ten komfort, że do każdego sąsiada to tak z 80 metrów i mogę sobie przegazować czasami sprzęta. Jednak nie ma to jak na zadupiu mieszkać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hypersoniq Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie do posiadaczy motocykla vs 800 intruder. Planuję zakup takiego w związku z czym szukam opisów tego motocykla w internecie. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że w niektórych kwestiach są ze sobą sprzeczne.Np."Silnik na wolnych obrotach wykazuje tendencje do małej elastyczności"i"Popisowym punktem vs 800 jest niewątpliwie dynamiczny silnik v2 oddający moc już od najniższych obrotów" Ponadto chciałem zapytać o " dokuczliwe wibracje podczas jazdy" oraz czy przy moim wzroście(182cm) będzie to odpowiedni motocykl.Z góry dziękuję z odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jak ktoś jeździł VN2000 albo VS1400 przynajmniej, to dla niego power VS800 u dołu będzie niski. Jak dla mnie, w tej klasie poj. mały intruz jest najlepiej zwijającym się chopem. Mam 186 cm i bliskość podnóżków trochę uprzykrza dalekie podróże, ale nie dramatycznie. Jak pisałem, 400 km z jedną przerwą nie jest żadnym problemem, jeździłem na nim już ponad 600 km za jednym zamachem i też daje radę. Wibracji nie odczuwam jako nieprzyjemnych doznań (nawet lubię), ale to może też kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Hypersoniq--> nawet jesli bedzie Ci za mało miejsca na seryjnych podnóżkach to możesz przedłużyć i na pewno nie zabraknie miejsca na nogi . Co do wibracji to nie odczuwam żadnych nieprzyjemnych , nawet wolalbym chyba lekko większe , to chopper jak by nie patrzył ... A co do elastycznosci silnika i kopyta z dołu obrotów to najlepiej jak byś się przejechał , mozesz na moim :icon_mrgreen: mysle ze po przejażdżce nie bedziesz miał pytań co do braku mocy z dołu obr :icon_twisted: chyba ze wczesiej jezdziłeś czymś o sporo wiekszej pojemnosci i mocy , Pozdr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Hypersoniq jak szukasz to może zainteresujesz się moim - niedługo będzie do sprzedania :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 bodman - kupujesz cos wiekszego mam nadzieje :icon_twisted: Hypersoniq - nie masz co sie martwic o zrywnosc 800-setki. Kilka razy probowalem sie na swiatlach z roznymi sprzetami i np. Bandita 600 do 4-tego biegu trzymalem obok siebie :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 bodman - kupujesz cos wiekszego mam nadzieje :bigrazz: Tak, w przyszłym sezonie chciałbym już "coś" większego tak na dłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Swojego vs 800 - 2000r też sprzedam nawet za 13 tyś. Na razie nigdzie nie oglaszam bo sezon i jezdzić się chce ale jak ktoś by był zdecydowany to oddam , za bardzo jestem już zgrzany na 1400 ... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid125 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam. Ja też chyba będe sprzedawał mojego intruderka :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak to jest jak się z kolegami od 1400 porozmawia , pooglada maszyny i już wtedy nie ma odwrotu :) masowa wyprzedaż 800 widze heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid125 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Heh...mi mój narazie starcza, nawet go chcialem przerabiać na zimę, z mocą też jest dobrze nawet go na koło troche stawiam:) a na zime mialem mu zwiekszyć troszke moc i kosmetycznie troche pozmieniać. Ale mam problemy teraz i wyjdzie na to że jeszcze będe musial go sprzedać:icon_mrgreen: PozdrawiamDawid P.S Guti Ty chcesz sprzedać swojego za 13 ?? <szok> Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Dawid125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zarobiłem trochę dodatkowego grosza i kupiłbym od razu 1400 a za 13 z hakiem oddałbym swoją 800 jak by ktoś sie szybko zdecydował i zabrał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 kurde cos nie tak. Ja mam 800-set od 2 miechow i tez sie zastanawiam nad 1.4 na przyszly sezon :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 kurde cos nie tak. Ja mam 800-set od 2 miechow i tez sie zastanawiam nad 1.4 na przyszly sezon :DTylko żeby kogoś nie zrazić :bigrazz: 800cc ma wystarczającą moc i na pierwszy motocykl jest idealna :bigrazz: Ja jednak podążam za klangiem, a 1400 to 1400 :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A ja pozostaję przy małym intruzie :bigrazz: - ze świadomego wyboru. Mógłbym dzisiaj przesiąść się na 1.4, ale widzę słabe tego uzasadnienie w mojej sytuacji. Z motocykla korzystam na codzień, dużo jeżdżę w mieście, troche po trasie, głównie sam, różnice w osiągach między dużym a małym mają dla mnie małe znaczenie, natomiast róznica w kosztach jest znaczna - cena (x2 w stosunku do mojego), spalanie (prawie x2 w mieście). Jeżeli miałbym zmienić, to na nowy rocznik, ale bez determinacji i nieprędko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi