Pawsen Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ja chce teraz zrobic prawko A1 i kupic jakies moto zeby jezdzic do szkoly i czasami na dzialke (jak pisalem wczesniej) a jak mi sie spodoba jazda na moto to majac 18 lat robie A i kupuje jakies wieksze moto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) problem bedzie jezeli wyprzedisz jakis pojazd nieoznakowany jadac z predkoscia wieksza niz 100 km/h i funkcjonariusze sie kapna ( jezeli beda kumaci ). :)sorry ale co ma prędkość że co że niby jak leci 100 to już nie 125?? varadero 125 ma 15KM i jedzie 120km/h i co wtedy??na a1 ograniczenia to są znaki to nie motorower ze 45km/h. Nie tylko z Niemiec, wiekszej czesci cywilizowanej Europy w ktorej jest poszanowanie dla prawa tak jest. Mnie ciekawi kto powiedzial, ze standard 125 - ki to ca. 30 KM ? Wyjatkiem jest Aprilia RS 125 Replika. rs nie jest wyjątkiem jest jeszcze dużo 125 które mają więcej jak 30KM np:tzr 125rr,cagiva mito,freccia,planet,niewiem czy af1 futura niema powyżej 30 koni i również kilka innych. PozdrawiamBartek Edytowane 28 Maja 2007 przez barthezzz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawsen Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ale mi chodzilo o takie moto zeby bylo 125 zeby bylo mozna jezdzic na A1 i zeby polecialo ze 140km/h i najlepiej zeby kosztowalo z 3-4 tys (wolal bym 3) ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Szukaj NSRki, może z 1996 Ci sie uda jakąś wyrwac :) A1 sie trochę opłaca:- kurs w 3mieście 850 zł, egzamin (1 podejście) 160 zł = razem 1010 zł - masz prawko i możesz dwa lata jeździc legalnie na 125tce :)Potem na kat. A jesteś zwolniony z teorii i na kursie masz do wyjeżdżenia tylko 10 godzin, więc w zależności jak się dogadasz z instruktorem za kurs zabulisz 200-500 zł + 140 zł egzamin (praktyka, 1 podejście) i razem masz za A1+A jakieś 1200-1500zł ;)A dostajesz dwa lata jazdy na 125, która chyba lepiej Cie przygotuje przed sportową 600tką niż DT albo coś w tym stylu ... ;) I trzeba też wziac pod uwagę, że za dwa lata kursy na moto pewnie będą droższe niż teraz ... No z tym, że ja już 2 razy oblałem, więc mogę wyjsc parę stów do tyłu ;) Oblałeś już 2 razy??? :crossy: Jak ty to zrobiłeś??? Ja zdałem za pierwszym i nie było jakoś specjalnie trudno :icon_mrgreen: Trzeba tylko jechać wolno, włączać kierunki omijając kałużę no i wiedzieć, że tym z prawej się ustępuje :wink: No i umiejętność czytania znaków też by się przydała :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 sorry ale co ma prędkość że co że niby jak leci 100 to już nie 125?? varadero 125 ma 15KM i jedzie 120km/h i co wtedy??na a1 ograniczenia to są znaki to nie motorower ze 45km/h. Varadero rozwija 110 km/h to raz. Jezeli 125 - tka jest szybsza w zaleznosci od fabrykatu czy modelu to policja tez nie z lapanki i raczej wiedza z czym maja do czynienia. Mogo przebolec albo i nie Jezeli jest szybsza, co da sie na ulicy sprawdzic ( jadoc za delikwentem ) wiedza dokladnie co jest grane. jezeli wiec przekroczysz jakas predkosc zdrowego rozsadku ( dla policji ) to moga Cie skontrolowac. A 1 do 15 KM czyli jaka predkosc osiagniesz z tej poj. i tej mocy ? rs nie jest wyjątkiem jest jeszcze dużo 125 które mają więcej jak 30KM np:tzr 125rr,cagiva mito,freccia,planet,niewiem czy af1 futura niema powyżej 30 koni i również kilka innych.PozdrawiamBartek Tak to tez sie zgadza w zaleznosci od przepisow w danym kraju jezeli chodzi o kategorie PJ. Jezeli kupujacy / zamawiajacy jest mlody to z regoly kupuje zdlawiaon i po czasie X - kiedy mija mu czasowy okres ograniczen mocy w stosunku do PJ wtedy nie zmienia sprzetu tylko go odblokowuje i jezdzi jeszcze jakis czas na tym samym sprzecie. Z tad tez biora sie maszyny zblokowane lub otwarte. Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Oblałeś już 2 razy??? icon_eek.gif Jak ty to zrobiłeś???Poprostu - raz "wymusiłem" nie puszczając Lki która miała pierwszeństwo a stała jak głupia a za drugim razem przeciąłem na żółtym :icon_mrgreen: Zdawałeś w Warszawie? Teraz przepisałem się do Gdańska, bo trasa łatwiejsza i nie ma takiego konga jak w Gdyni :wink: :crossy: :crossy: Edytowane 28 Maja 2007 przez Qóba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ja zdawałem w Skierniewicach. W wawie na egzamin trzeba czekać 8-9 tygodni :notworthy: A w Skierniewicach tylko 5 :wink: I trasa prosta jak drut :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ale mi chodzilo o takie moto zeby bylo 125 zeby bylo mozna jezdzic na A1 i zeby polecialo ze 140km/h i najlepiej zeby kosztowalo z 3-4 tys (wolal bym 3) ^^ Takie rzeczy to tylko w erze :icon_mrgreen: A na serio nie ma 15 konnych 125, które by rozwinęły 140 km/h (przynajmniej o takich nie słyszałem). Za 3-4 tys też będzie ciężko coś znaleźć w dobrym stanie. Szukaj jakichś NSR może jakąś promocję trafisz :P Nie chcę namawiać do jazdy wbrew przepisom, ale osobiście nie znam nikogo, kto miałby prawko A1 i śmigał 15 KM 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Ja zdawałem w Skierniewicach. W wawie na egzamin trzeba czekać 8-9 tygodni icon_eek.gif A w Skierniewicach tylko 5 D.gif I trasa prosta jak drut smile.gifNo właśnie :icon_evil: W Gdyni 5 tygodni, w Gdańsku trochę krócej :banghead: W Gdańsku jeździ się po zadupiu a w Gdyni po samym centrum :)Za mistrza się nie uważam, więc najchętniej zdawałbym gdzieś gdzie jest mniej samochodów i w ogóle a nie to co w Gdyni :) Zaraz powiecie, że na codzień nie jeździ się tylko po jednej trasie - wiem o tym, ale nie zawsze musze jeździc w 100% zgodnie z przepisami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi