Nitomen Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) deko ulatwia odpalanie , jesli masz sily go przekopac bez deko to wywal go i tyle. Koles dr 350 pali bez dekompresatora Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam a wiec tak dekompresor musze wywalić ponieważ "dziurki" (nie wiem jak to inaczej nazawać) przez które przechodzi nit są spękane i boje sie że sie ukrychnie kawałek i wszytsko wyleci. Poucinałem nity i powybijałem wsztystko. Teraz pytanie czy musze uciąć całe mocowanie dekompresora od wałka rozrządu czy moge zostawić tak jak jest? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 zostaw to co na stale przy walku bo nie będzie to miało znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Przerabial ktos kiedys sprawe autodekompresatora w XR , NX ? ( nie wem czy w XL tez byl , mozliwe ze tak pod koniec lat produkcji tez tam go montowali) - czasem potafi sie zaciac i jedyna mozliwosc odblokowania to wbic bieg i poruszac moto przod tyl, wtedy odskoczy i dziala prawidlowo po czym znowu za ktoryms tam kopnieciem sie zablokuje w pozycji wlaczonej ( brak kompresji) - lubi to robic jak mi moto zgasnie na krzyzowce :icon_razz: . Akurat tu jest on w pelni rozbieralny i wymienialny , ale sporo tam jest tych elementow ( jakies sprzegielka 1 kierunkowe , uje muje dzikie weze :icon_mrgreen: ) i nie mam zielonego pojecia co to sie zacina - a wiem ze to typowa przypadlosc tych sprzetow. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Witam mam problem z dekompresatorem w DR600 '86... Wszystko ładnie pięknie na zimno pali od 1 kopa.. ale... Dziś zapinam dekompresje kopie i du.. pa, moto nie zagadało zachowuje się tak jak by dekompresja była cały czas włączona mimo, że klamka odskoczyła :/ co jest nie tak? POMOCY!Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Suzie Freewind 650, prawie pełnoletnia. Często zagada od 1 obrotu, ale czasem czuć, że ledwo rozrusznik kręci, nowiutka batka siada i doopa, a z pracy do domu 20km.Jak sie diagnozuje sprawność dekompresatora w tym moto? Mam go od niedawna i chyba jest automatyczny bo nie bardzo widzę dźwigienek. Ogólnie ze skuterów się przesiadłem i słabo Fredka czuję. Co gdzie rozkręcić i pomierzyć?Dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 szukaj w manualu , ale mozesz miec elektryczny w sprawie DR , Freewinda ( silnik z DR 650 Se) , pytaj tu http://suzukidr.pl/forum/index.php Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi