kloss Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 witam, przymierzam się do kupna motocykla, kilka juz ogladalem i w przypadku jednego zauważylem pewna rozbieznosc: data produkcji wbita w papierach to 2004 a opony są z sierpnia 2003. Grudzień jeszcze bym przełknął, ale te kilka miesięcy różnicy budzi pewne podejrzenie. Nie jestem fachowcem dlatego mam pytanie do lepiej obeznanych: czy wszystko jest ok czy był jakiś przewał ?? z góry dzięki za odppozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac89 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Może ktoś zjeździł oryginalne opony, po czym stwierdził, że sprzedaje sprzęta i kupił jakieś tanie stare gumy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloss Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Może ktoś zjeździł oryginalne opony, po czym stwierdził, że sprzedaje sprzęta i kupił jakieś tanie stare gumy. :icon_mrgreen: to fajnie go przygotował do sprzedaży ... aha, przewody hamulcowe też śą z 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac89 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Nasza smutna polska rzeczywistość :D Ale skoro przewody też są z 2003, to ja stawiam na to, że w papierach jest data pierwszej rejestracji. To motocykl sprowadzany czy "krajowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Zadna filozofia... W niektórych krajach data pierwszej rejestracji jest datą produkcji więc to całkiem normalne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloss Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ale skoro przewody też są z 2003, to ja stawiam na to, że w papierach jest data pierwszej rejestracji. To motocykl sprowadzany czy "krajowy"? sprowadzony, i to pewnie wszystko tłumaczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) ...poza tym to normalne że najpierw powsają podzespoły, a z nich motocykl więć nie widzę logiki w tym pytaniu :P np. motocykl został skręcony na początku 2004 roku z podzespołów które powstały jeszcze w 2003 :) Edytowane 21 Maja 2007 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloss Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 ...poza tym to normalne że najpierw powsają podzespoły, a z nich motocykl więć nie widzę logiki w tym pytaniu .. to oczywiste, ale załóżmy ekstremalną(mało prawdopodobną) sytuację: moto z 2007, a przewody hamulcowe z 2004, chyba jest coś nie tak? chodziło mi bardziej o maksymalną długość okresu leżakowania części zanim zostaną do kupy zmontowane; jeżeli 5m mieści się w normie to ok .. dzieki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 ja mam moto z 98 roku (pierwszy rok podukcji tego modelu) a na wszytkich czescach mam 97 :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 moim zdaniem nawet rok nie powinien nikogo zadziwić, często jest tak, ze dany element pasuje do kilku modeli, więć, to co zostało z produkcji poprzedniego wykożystano w nowszym modelu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Za granicą nie celebrują tak daty produkcji jak w Polsce....Liczy się data rejestracji... Często spotyka się, że model na dany rok (po modyfikacjach) był wyprodukowany w roku poprzedzającym.. I nikt na to nie zwraca uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek778 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Normalna rzecz :notworthy: Mógłbyś mieć wątpliwości, gdybyś np. kupował nowe moto w roku 2007, a data produkcji podzespołów byłaby 2008 :notworthy: :flesje: Pozdro :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi