DZIADU Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 W niedziele udało mi się poskładać do kupy znajdę. Odpaliła praktycznie natychmiast, lecz chodzą tylko dwa lewe cylindry. Prawe nie palą, po jakimś czasie zaczynają trochę załapywać (lewe kolanka gorące, prawe lekko ciepłe). Najgorsze jest to, że gdy silnik zipie na tych dwóch garach to co +/- 2 sekundy oddaje solidny strzał w wydech. Szlag mnie dzisiaj trafił, odkręciłem obie prawe świece, były zalane. Wyczyściłem, sprawdziłem iskrę, iskra taka, że by konia zabiło więc tu powinno być wszystko ok. Odpaliłem po wyczyszczeniu świec i dalej to samo, czyli odpaliła natychmiast ale na dwóch garach i co 2 sekundy j*b!!Czy ktokolwiek orientuje się gdzie szukać przyczyny?? Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Moim zdaniem gaźniki mogą się przylewać (przepuszczają zaworki).W zapłonie parami chodzą cylindry 1 i 4 oraz 2 i 3 więc to raczej nie problemy z zapłonem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 A jednak wyszło na moje!! Popi**doliłem przewody zapłonowe i wszystko jest juz ok :icon_biggrin: Teraz lecę na jazdę testową i jeśli nie będzie niespodzianek to moze podjadę do kółek :biggrin: Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi