radzia Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 kupcie sobie ogara i przeróbcie w nim instalacje na 12v, załóżcie akumulator, kierunkowskazy, światło stopu itpzróbcie ładowanie akumulatora. to wtedy nauczycie śię dużo o elektryce. w takim simsonie to wystarczy tylko dać mocniejsze cewki no i już jest 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 kupcie sobie ogara i przeróbcie w nim instalacje na 12v, załóżcie akumulator, kierunkowskazy, światło stopu itpzróbcie ładowanie akumulatora. to wtedy nauczycie śię dużo o elektryce. w takim simsonie to wystarczy tylko dać mocniejsze cewki no i już jest 12v No widzisz tobie by sie bardziej przydal. Trzeba zmienic takie gowno z ktorego wychodzi podejze 5-6 kabli kawalem metalu i kupic w sklepie mostek prostowniczy 4 diodowy i wtedy ten problem z wiekszym napieciem znika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A z tymi mocniejszymi cewkami to chyba nie do końca wiesz co piszesz bo w ładowaniu chodzi o mniejszy prąd i nieco wyższe napięcie niż znamionowe napięcie instalacji(w wypadku instalacji 12V przeważnie jest to 14,4V).Gdybym założył cewki o większej mocy to po prostu zagotowałby mi sie akumulator bo jeżeli mówisz o mocniejszych cewkach to zakładam,że mówisz o cewkach dostarczających większej mocy przy tym samym napięciu,czyli po prostu dostarczających więcej prądu.tak czy tak-nie przejdzie radzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzia Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 No widzisz tobie by sie bardziej przydal. Trzeba zmienic takie gowno z ktorego wychodzi podejze 5-6 kabli kawalem metalu i kupic w sklepie mostek prostowniczy 4 diodowy i wtedy ten problem z wiekszym napieciem znika... przepraszam, mój błąd A z tymi mocniejszymi cewkami to chyba nie do końca wiesz co piszesz bo w ładowaniu chodzi o mniejszy prąd i nieco wyższe napięcie niż znamionowe napięcie instalacji(w wypadku instalacji 12V przeważnie jest to 14,4V).Gdybym założył cewki o większej mocy to po prostu zagotowałby mi sie akumulator bo jeżeli mówisz o mocniejszych cewkach to zakładam,że mówisz o cewkach dostarczających większej mocy przy tym samym napięciu,czyli po prostu dostarczających więcej prądu.tak czy tak-nie przejdzie radzia z tymi cewkami to chodziło mi o to, że np w moim ogarze zamiast cewek świetlnych wmontowałem zapłonowe. myślałem, że w simku będzie tak samo, ale nie... PRZEPRASZAM, ponieważ zabrałem głos w tym temacie, pomimo, że nie do końca się w nim orientuje (nie miałem nigdy simka, więc nie wiem dokładnie jak tam wygląda instalacja elektryczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 przepraszam, mój błądz tymi cewkami to chodziło mi o to, że np w moim ogarze zamiast cewek świetlnych wmontowałem zapłonowe. myślałem, że w simku będzie tak samo, ale nie...PRZEPRASZAM, ponieważ zabrałem głos w tym temacie, pomimo, że nie do końca się w nim orientuje (nie miałem nigdy simka, więc nie wiem dokładnie jak tam wygląda instalacja elektryczna) Looz chciales przeciez pomoc jak kazdy z nas. Dobrze ze sie nie madrujesz jak inni co wiedza ze nie maja racji a pier*ola kocopoły:D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 no właśnie każdemu sie może zdarzyć.przynajmniej jesteś już bogatszy o taką wiedze,że nie przejdzie twój pomysł w simaku.jak byś był cwaniakim to byś szedł w zaparte że da rade tak zrobić.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi