zazzu Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam.Mam taki problem. Kupiłem tłok vertexa. Na opakowaniu ma kody pierścieni - oba trochę się różnią.Jedne pierścień ma większy "odstęp" (co chyba oznacza, że jest zrobiony z bardziej sprężystego materiału). Drugi ma troszke mniejszą szczelinę. Jak proponowalibyście założyć pierścienie? Ten bardziej sprężysty wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 To sa trapezowe peirscienie i inaczej ich niezalozysz bo sie niescisna w rowkach.Grobszy nizej.jak masz zamki zachodzace to jescze musisz kombinowac ktora strona zalozyc.masz napis na pierscieniu napsiami do gory.grobszy nizej.patrz czy sie schodza w rowki po zalozeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazzu Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Dzięki za pomoc. Rzeczywiście - jeden (ten z większym odstępem) jest grubszy, i pasuje tylko w niższą szczelinę - a wydawało mi się, że powinien być na górze. Pozostaje teraz sprawa "zachodzących zamknów" Nie wiem co to znaczy, ale pierścienie wyglądają na symetryczne, że nie ma dla nich znaczenia jak je założę (czy napisami w gorę, czy w dół).Co do napisów - jeden ma bardzo delikatnie wydziurkowany napis : ECRZ. Drugi taką kropkę. Sugerujesz, zeby nimi do góry włożyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mietekgpz Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Napisami do góry... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 mzoe byc ruznie.gdy zalozysz zle niebedziesz mogl go scisnac w rowki tloka.wtedy nlaezy zdjac i odwrocic pierscien.chodzi o to ze ich powiechrznia i powiechrnzia z jednej strony nie jest plaska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 płaskim do dołu! Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi