easyrider Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 :) WITAMMam problem z kołem magnesowym ;)( a mianowicie z magnesami sa tak cienkie że nieładuje mi akumulatora , co mam zrobić ??? gdzie moge kupić takie magnesy lub coś z tym zrobić prosze o rady POMOCY!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A co się z nimi stało ze zrobiły się cienkie ? Magnesy NIE stykają się z żadnym elementem alternatora i w naturalny spsób nie mogą się wytrzeć. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraldek Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A co się z nimi stało ze zrobiły się cienkie ? Magnesy NIE stykają się z żadnym elementem alternatora i w naturalny spsób nie mogą się wytrzeć. Dokladnie. Moze jest za duza przerwa? Nalezalo by sprawdzic szczelinomierzem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 To raczej nie możliwe żeby sie starły. Jakby coś takiego wystąpiło, to być miał porwane uzwojenia alternatora. Magnesy maja wysokość jakieś 8mm. Może komuś się połamały i przykleił tylko podobne. Powinieneś mieć ładowanie 14 - 14,3V niezależnie od obrotów i obciążenia. Tak znajomy ma w ER5 a ja w LTD, wiec Ty też powinieneś tak mieć, w końcu te same silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam!Pare lat byłem posiadaczem GPZ 500S i też miałem ten problem ( rocznik 88'). Ukruszył sie magnes i robił zamieszanie niszcząc inne magnesy, wyczyściłem koło magnesowe i wywyliłem felerny magnes, ładowanie nie ucierpiało, jednak po pewnym czysie szlag trafił następny magnes i tak namieszał że rozwalił jedną cewke. W końcu wymieniłem tę cefke a koło magnesowe wymieniłem na nowe z młodszego rocznika posiadające dwa pierścienie a między mimi magnesy a nie jak w mojej z 88' jeden pierścień z przyklejonymi magnesami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Własnie w motocyklach z tym silnikiem to sie robi dość czesto a może wiecie gdzie można kupić takie magnesy???? bo na używane za 500zł niezabardzo mi sie chce wykladać $ :clap:((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi