Gość Wojtas Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witam właśnie wymieniłem tłok pierścienie i zrobiłem szlif cylindra w moim motorku. Koszty nie były małe więc staram się jak najlepiej dotrzeć! No i tu pytanie ile km trzeba docierać?? Ja planuję przejechać pierwsze 400km z obrotami ok 6tys - czerwone pole zaczyna się od 9,5tys no i dalej co każde 100 - 200 km zwiększać obroty o 1000 - Co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Dobrze myślisz, ja bym jednak obniżył poziom do 5,5 tys, coby mniej więcej połowę obrotomierza trzymać (od czasu do czasu większa przegazówka, żeby silnik się nie przymulił). Poza tym IMHO bardzo dobrze myślisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal17 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2003 nie szalej na nowym tloku od razu jak tak zrobilem i po 2 dniach popekaly pierscienie jak mialem dt 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal17 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2003 sprostowanie do mojego poprzedniego posta... Nie szalej na nowym tloku od razu bo maszyna moze nie przezyc docierania mi po dwoch dniach pierscienie popekaly jak od samego poczatku zaczalem swirowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Dzisiaj zrobiłem pierwsze 100km! I powiem szczerze że powoli się przyzwyczajam do wolnej jazdy..:( Bo 5.5tys to 60km/h. Przynajmniej zwiedzę okoliczne wioski bo w teren jeszcze nie czas.. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas175 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Dodam odpowiedź po 8 latach! ;P Dzięki za info, bo mam ten sam problem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi