Skocz do zawartości

gsxr k1 bład c28

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w moto pali sie fi i zacinaja sie przepustnice tak ok 10000obrotow nic przyjemnego.czasami naprawialo sie samo teraz jest juz tak ciagle -po zrobieniu zworki wyskoczyl blad c28 z ksiarzki serwisowej odczytałem c28-secondary throttle valve actuator.the position sensor of the stv actuatorproduces following voltage.0,1sensor voltage 4,9.withaut the above value c28is indicated.stva motor can not mov .kto mi moze pomoc to przetlumaczyc wewntualnie znalezc diagnoze ,please

Myślę, że na forum trudno Ci będzie znaleźć osobę która jednoznacznie przetłumaczy Ci kod błędu...

Próbowałeś dowiadywać się w Suzuki co może to oznaczać? Oni po kodzie błędu jednoznacznie stwierdża co jest nie tak, bez czytania z fusów :D

Pzdr.

Ja bym to przetlumaczyl tak:

c28-secondary throttle valve actuator.the position sensor of the stv actuator produces following voltage.0,1sensor voltage 4,9.withaut the above value c28is indicated.stva motor can not mov

c28 - urzadzenie pobudzajace zawor drugiej przepustnicy. Czujnik pozycji urzadzenia pobudzajacego stv(?) wytwarza nastepujace napiecie 0,1, napiecie czujnika - 4,9. Bez powyzszej wartosci c28 wskazuje:silnik stva(?) nie moze sie ruszyc.

Mysle ze chociaz conieco pomoze :D POZDRO

Pozdrawiam.

dzieki stary własnie chyba juz wiem ten silniczek ma odpiete linki bo moj mechanik mowil ze to niema nic do zeczy i ze zalozymy je jutro.wiec widac to wlasnie dlatego widzi ten blad tylko dlaczego zawor przepustnicy niesmiga hmm wczesniej te linki i tak byly podpiete zle bo silniczek nieustawial sie ale a motor chodzil normalnie ,wioec chyba wlannie przepustnica mi sie zacina bo przy 10000tys czasami mnie jakby odcina

Edytowane przez szeryf