Skocz do zawartości

SUZUKI RMX

sujka4
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich motocyklistów!!!! mam problem!!! posiadam RMXa z 2001r jego poj. to 70cm3 ii wpadłem na pomysł aby założyć silnik od 125!!! ale nie mam pojęcia czy rama będzie pasować!!!! PROSZę O PROPOZYCJE silnikowe jakie mogłyby do niego pasować!!!! i nie trzeba by było wykonywać dużych przeróbek!!! POZDRO!!!! jeśli ktoś wpadnie na jakiś pomysł too śmiało walcie!!!! i załączcie do tego opis przeróbek jakich trzeba dokonać!!! :P

Gość marcpol

witam wszystkich motocyklistów!!!! mam problem!!! posiadam RMXa z 2001r jego poj. to 70cm3 ii wpadłem na pomysł aby założyć silnik od 125!!! ale nie mam pojęcia czy rama będzie pasować!!!! PROSZę O PROPOZYCJE silnikowe jakie mogłyby do niego pasować!!!! i nie trzeba by było wykonywać dużych przeróbek!!! POZDRO!!!! jeśli ktoś wpadnie na jakiś pomysł too śmiało walcie!!!! i załączcie do tego opis przeróbek jakich trzeba dokonać!!! :icon_mrgreen:

Opis przeróbek:

Robimy zdjęcia rmx 50 ccm, wystawimy na allegro i czekamy na kupca. Potem za uzyskane fundusze kupujemy motocykl o poj 125 ccm. Chyba pisałem o tym wczoraj lub przedwczoraj...

Pozdrawiam

marcpol ma racje wiecej sie z tym napieprzysz i jeszcze stracisz kase

powiedzmy silnik 500zl bez osprzetu czyli gaznika i zaplonu.

gaznik zaplon z 200-300 zl

elektrytka modul itp 70-150zl

wydech 70-150zl

lepiej sprzedaj rmx-a i kup sobie 125 bo sporo na tym stracisz

silnik od rg 125 (rg 50 i 80 mają takie same jak twoje silniki(80 minimalnie inny))mocowania silnika w rg 125 sa prawie identyczne jak w twoim (sa w tych samych miejscach)moga różnic się tylko wysokością(małe przespawanie)

stanowczo odradzam...moj kumpel próbował przerobic derbi 50cm na 125....powiem tyle...1500zl w plecy...rama peka...porazka:D poczekaj chwilke bo bede sprzedawal swoja crm 125/50 sm +enduro. napisz na gg albo pw :)pzdr .moze sie skusisz:)

stanowczo odradzam...moj kumpel próbował przerobic derbi 50cm na 125....powiem tyle...1500zl w plecy...rama peka...porazka:D poczekaj chwilke bo bede sprzedawal swoja crm 125/50 sm +enduro. napisz na gg albo pw :)pzdr .moze sie skusisz:)

witam może zaproponuje kupno mojego kmx-a 125 zarejestrowanego na 50

Nie oplaca Ci sie wkladac silnika do 80tki.. ja chcialem tak zrobic w DT50 ale zrezygnowalem bo by sie silnik nie zmiescil a po drugie tza przespawyac otwory i nie wiadomo czy rama sie podczas jazdy nie zlozy lepiej nie prubowac sprzedaj go i kup se cos lepszego

pozdr Radek

A myslales o silniczku z RM??? to by ladnie zamiatalo:D

Jak może ładnie zamiatać jak zawieszenie sobie w ogóle rady nie bedzie dawać ?? OOsobiście nie lubię tego typu kombinacji ...

Pozdrawiam

kover ma rację, zawieszenie, hamulce i rama nie dadzą rady.

A widać że o swoim motocyklu za dużo nie wiesz, bo RMX'y słyną z pękających ram (seryjne w 100%), więc nie wiem czy warto :icon_biggrin:

Jak tak bardzo zależy Ci na tych 25KM to postaraj sie znaleźć silnik od rm 80. Jeszcze większe spalanie, totalnie dziki, zniszczy Ci nerwy ale przynajmniej łatwiej się zmieści haha.

A tak naprawde to sprzedaj RMX'a i kup jakąś seteczkę :)