Skocz do zawartości

Yamaha RD, kłopot z wysokimi obrotami.

grayfox
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kłopot z moją Yamahą RD 80. A mianowicie silnik nie pracuje czysto w górnej partii obrotów.

Kiedy próbuję przeciągnąć to zaczyna przerywać i się dławi, zarówno na 1 jak i na 5 czy 6.

Do 3/4 gazu wkręca sie normalnie. Kupiłem ją kilka dni temu, także jeszcze nie mam obeznania z tym motocyklem. Poprzedni właściciel Zamontował końcówkę z jakiegoś większego sprzęta, oraz lekko ciągnie olej z silnika, ale nie aż tak żeby świeca była skompana w w oleju, lecz poprostu jest czarna (skąd wiem że nie coś z zapłonem? kopci)

Czy przyczyną jest coś z w/w rzeczy czy może jeszcze coś innego?

Jeszcze sprawdzę filtr powietrza, lecz to chyba nie on, skoro do 3/4 sie elegencko wkręca.

praktycznie w każdym motocyklu jest taki "zapas" gazu na którym motocykl już sie nie wkręca a nawet zaczyna się dławić więcy tym sie nie martw bo ja też tam mam i jeszcze pewnie wiele osób tak ma. A co do świecy to faktycznie jest zbyt gogata miesznka tak jak pisał dawid482 zmniejsz ilość paliwa w mieszance albo oleju i to powinno pomóc.

Pozdrawiam

Edytowane przez Damiano_2013

Nic Ci nie da czyszczenie swiec filtrów gaznika itp jest jeden problem dlaczego go muli poprostu na okinkach wydechowych cylnidra :) jesr sadza(czy jakos taK) wes to oczysc zobaczysz odrazu ruznice w obrotach ja tak mialem zabogato mieszanke robisz i tyle zdejmij cilinder to zoboczysz co sie dzieje lub sie dyfuzor zapchal

pozdr Radek