Skocz do zawartości

Grecja

BU?KA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

paliwo kosztuje 1.05 - 1.15 E

Piwo w sklepie np Amstel - 0.7 - 1.2 E

Sałatka Grecka - 4-5 E

Chleb - 0.60 -1 E

Obiad w knajpce - filet z kura z frytkami 6 - 8 E

Warto spróbować - Kalmarów , Gawros , Karawaki , Rybke Cipure z sosem cytrynowym , i Grecki Bimber Tsipuro ( ponad 60% koniecznie z lodem ) ewentualnie Greckie wino z żywicą Retsina ( najlepiej z małym dodatkiem sprita )

mysmy płacili za pokoik 35 E ( balkon, klima , aneks kuchenny , 3 łóżka , TV , łazienka i co najważniejsze przemiła Polsko języczna obsługa ) ale wiem ze można znaleźć i za 20-25 E spanie w hotelu .

Autostrady : jadąc na ostatni dzień rajdu akropolu w okolice aten za odcinek około 800 km zapłaciliśmy 10 E.

Im bardziej kierujemy się w strone aten tym jest drożej . Najlepiej widać to po sałatce greckiej która jest w każdej knajpie i w Atenach dochodzi do 7-8 E.

Jeśli byłby ktoś z Was w Paralii pójdźcie do Knajpy Fagopoti na przeciw portu właścicielem jest Grek o imieniu Pawlos , zamówcie sobie Karawaki i napiszcie na forum jak smakowało . Ja zwariowałem jak zjadłem coś tak dobrego zrobionego z ziemniaka i tajemniczego sosu w którym napewno są pieczarki i cebulka , przepyszne danie .

• 1 miesiąc temu...

Witam,

odświerzam temat bo nasze plany nabrały realnego kształtu :bigrazz: i ruszyły przygotowania do wyprawy.

Tak więc ruszamy 31.08 lub 1.09 na 2 tyg. i poszukujemy chętnych którym marzy sie piekna pogoda, ciepłe morze, wspaniałe zabytki i przygoda :crossy: połączona z :flesje:

Na razie nie znaleźliśmy chętnych ale i tak pojedziemy sami- w tym miejsu zapraszam, gdyby był ktoś chętny to zapraszamy z moim plecaczkiem do przyłączenia się.

Wstenie planujemy Halkidiki ale ostatnio zastanawiamy się nad podzieleniem wypadu na 2 części- najpierw zwiedzanie a następnie odpoczynek i skok w tym celu na wyspę Zakintos.

Pozdrawiam

paliwo kosztuje 1.05 - 1.15 E

Piwo w sklepie np Amstel - 0.7 - 1.2 E

Sałatka Grecka - 4-5 E

Chleb - 0.60 -1 E

Obiad w knajpce - filet z kura z frytkami 6 - 8 E

Warto spróbować - Kalmarów , Gawros , Karawaki , Rybke Cipure z sosem cytrynowym , i Grecki Bimber Tsipuro ( ponad 60% koniecznie z lodem ) ewentualnie Greckie wino z żywicą Retsina ( najlepiej z małym dodatkiem sprita )

mysmy płacili za pokoik 35 E ( balkon, klima , aneks kuchenny , 3 łóżka , TV , łazienka i co najważniejsze przemiła Polsko języczna obsługa ) ale wiem ze można znaleźć i za 20-25 E spanie w hotelu .

Autostrady : jadąc na ostatni dzień rajdu akropolu w okolice aten za odcinek około 800 km zapłaciliśmy 10 E.

Im bardziej kierujemy się w strone aten tym jest drożej . Najlepiej widać to po sałatce greckiej która jest w każdej knajpie i w Atenach dochodzi do 7-8 E.

Jeśli byłby ktoś z Was w Paralii pójdźcie do Knajpy Fagopoti na przeciw portu właścicielem jest Grek o imieniu Pawlos , zamówcie sobie Karawaki i napiszcie na forum jak smakowało . Ja zwariowałem jak zjadłem coś tak dobrego zrobionego z ziemniaka i tajemniczego sosu w którym napewno są pieczarki i cebulka , przepyszne danie .