Skocz do zawartości

Fazer 600 rocznik 2000

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy po oddaniu moto do serwisu i sprawdzeniu zaworów i ich ustawieniu, czyszczeniu i synchronizacji gaźników w motocyklu słychać stukanie kosza sprzegłowego? Wcześniej tego niebyło co jest grane, również motocykl gorzej zapala, tzn. za drugim razem, bo za pierwszym aby zapalił trzeba dodać lekko gazu. Serwisant mówi że tworzy się jakaś bańka powietrza w gaźnikach, że są one podgrzewane i to przez to no dobrze, ale wcześniej motocykl palił na dotyk. Czy ktoś z Was miał takie jazdy po przeglądzie? A i jeszcze jedno odebrałem moto jade jade pogoniłem do 160 i nagle biały dym spod owiewki, zatrzymałem sie silnik gorący jak cholera, przewody do chłodnicy zimne, motor zachlapany płynem chłodniczym i ku*wa krew mnie chce zalać ze złości po tym wszystkim. Czy mogło się coś stać silnikowi przez to? Zadzwoniłem Gość z serwisu podjechał i motocykl mają jutro ściągnąć do warsztatu i sprawdzić co jest.

Witam!Nie zazdrozczę, co to za serwisant...jeżeli wcześniej było ok , a teraz jest gorzej to może lepiej było by poszukać kogoś innego.Z opisanej przez ciebie sytułacji wynika że płyn chłodzący się zagotował i wywaliło go ,nie za dobrze dla silnika mogła uszkodzić się uszczelka pod głowicą ,ale poczekaj jaką diagnoze wystawi serwisant mam nadzieje że trafną i nie skasuje cię za dużo .pozdrawiam

czy coś się stało z Fazerem nie jestem w stanie CI powiedzieć. Jeśli to wina mechaników, którzy grzebali przy sprzęcie, to dla dobra nas wszystkich poinformuj jakiego serwisu trzeba się wystrzegać.

Trazymach

[/quote

Zobacze co powiedzą jutro, niechce nikogo pochopnie oczerniać , serwis uchodzi w kraku za jeden z najlepszych. Pewno rutyna ich już zaczyna gubić, tylko trzemu padło na mnie. Jak coś sie wyjaśni to dam znać i napisze co to za serwis.

No i mam w końcu sprawne moto, okazało sie ze termostat sie zawiesil narazie zrobiłem 100km i gonilem dwie paki i nic się złego nie dzieje, komprecha na ciepłym silniku 12kg/cm, zapala już dobrze okazało sie ze niezawsze ustawienia według serwisówki są dobre, minimalne o pól obrotu wykrecenie dyszy zalatwilo sprawe. Dziękuje Serwisantowi za szybko załatwioną sprawe mimo przygód będe go polecał znajomym spoko gość.