Czarek-fighter Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Mam takie pytanie do posiadaczy yamahy fj 1200, na jakim śmigacie oleju; mineralnym ,półsyntetycznym czy syntetycznym???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GANER Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 WitamNo cóż niemam FJ ale XJR1200,silnik prawie ten sam,przebieg 140 tys.jakis czas temu zmieniłem olej z półsyntetyka na full syntetic(Shell 10w40 ADVANCE ULTRA 4)Co sie poprawiło:-niegrzeje sie -lepiej pracuje skrzynia-brak zużycia olejuA poza tym niestwierdziłem żadnych wycieków ,oraz rozszczelnienia silnika co wróżą :icon_mrgreen: poniektórzy w swoich postach na temat olejów. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 O olejach na tym forum było bardzo dużo !!Zalej taki na jaki cię stać pół syn albo pełny synt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Jak nie wiesz jaki wlać i masz jakieś obawy to zalej taki jak zaleca serwisówka i nie rob śmietnika z forum bo tematów o olejach było miliard.A serwisówka do tego modelu zaleca 20W40. P.S. Proponuję podkleić jeden duży temat o olejach o niech tam sobie piszą a nie że co 2 dni pojawia się temat w stylu "Proszę o pomoc bo nie wiem jaki olej!!PILNE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi