theBald1 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Drobny problem w Kawasaki ER-5, rok 1998.Gdy jade sobie z prędkością od 70-100 km/h z lewej strony silnika (najprawdopodobniej z lewej, z tego co usłyszałem) słychać dziwny odgłos szorowania. Coś jakby wpadało w rezonans, bo odgłos zgłaśnia się i scisza z częstotliwością ok. 1 raz na sekundę. Dodam, że słychać to tylko pod obciążeniem, jak odpuszczę gaz, odgłos zanika. To znaczy, że kończy mi się rozrząd? Czy to może łańcuch sprzęgłowy? A może po prostu łańcuch napędowy trze o ślizgacz? Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Łańcuch sprzegłowy masz po prawej stronie silnika. Po lewej stronie masz łańcuch rozrusznika. Najpierw sprawdz łańcuch napędowy i osprzet silika widoczny na zewnątrz, a później zdejmuj lewy dekiel silnika. Tylko wszystko dobrze wybadaj, żeby nie zdejmowac go nadarmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Drobny problem w Kawasaki ER-5, rok 1998.Gdy jade sobie z prędkością od 70-100 km/h z lewej strony silnika (najprawdopodobniej z lewej, z tego co usłyszałem) słychać dziwny odgłos szorowania. Coś jakby wpadało w rezonans, bo odgłos zgłaśnia się i scisza z częstotliwością ok. 1 raz na sekundę. Dodam, że słychać to tylko pod obciążeniem, jak odpuszczę gaz, odgłos zanika. To znaczy, że kończy mi się rozrząd? Czy to może łańcuch sprzęgłowy? A może po prostu łańcuch napędowy trze o ślizgacz? Ma ktoś jakiś pomysł? Ja miałem podobny odgłos w swoim moto. Przyczyna było zużycie zębatki zdawczej na wielofrezie wałka zdawczego. Wymiana załatwiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi