jupin2 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witammam bardzo przykry problem w moim sprzecie po zimowym śnie odezwał sie nie tylko silnik ale i amortyzator centralny gdy tylko jest zmuszony do ruchu to strasznie piszczy czym może to być spowodowane i jak najszybciej i najtaniej usunąć tą wade ps: nie chce kupowac nowego amortyzatora :) moze jutro bede mógł już sie nim zająć wiec prosze o jak najszybsza porade :) pozdrawiam i z góry dziekuje Jupin2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Sparawdz co dokladnie piszczy (w ktorym miejscu) i nasmaruj. Jakim srodkiem za bardzo nie wiem nie chcialbym Cie wpuscic w maliny. Na pewno zaraz ktos Ci podpowie jakim.Sam chetnie sie dowiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupin2 Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 rozmawiałem z jednym kumplem i on stwierdził ze należy go rozkręcic i nasmarowac od wewnątrz ale czy to jedyne rozwiązanie?? Dzięki za tak szybką odpowiedz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 rozmawiałem z jednym kumplem i on stwierdził ze należy go rozkręcic i nasmarowac od wewnątrz ale czy to jedyne rozwiązanie?? Dzięki za tak szybką odpowiedz :) Sprawdź czy piszczy amortyzator czy też tuleje metalowo-gumowe, a może coś zupełnie innego; jeśli to amorek to spróbuj wyczyścić dostępne z zewnątrz powierzchnie, nie stosuj smaru! Amortyzatora w warunkach domowych raczej nie rozbierzesz, więc pozostaje czyszczenie, wymiana lub jazda z piszczącym :) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 na 90% piszczą dzwigienki. wyczyśc dokladnie nasmaruj wkrec nowe smarowniczki i lux :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 ja mialem podobnie , ale nie piszczal amor, a tylnia czesc ramy na laczeniu z glowna czescia :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 psiknij brunoxem, może pomoże < to taki smar to teleskopów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi