Skocz do zawartości

Finiszujac z reanimacja mojego niebieskiego gracika..

JareG
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i na weekend 23-25.03 nie udalo sie zakonczyc walki z niebieskim... ale dzis bylo male swieto - zlozylismy przod (zegar, lampa), prawie zreanimowalismy przelaczniki, i odpalilismy grata na sucho, i na zapale. Jutro podlaczanie jak Bozia przykazal kabelkow, upychanie tychze kabelkow pod bakiem, i w kierownicy (wczesniej musze pomierzyc i wywiercic dziurki w tejze kierownicy), podlaczanie kierunkow (dzis dalem dorobic z kwasiaka obejmy na przod, powinny byc na jutro), ogolnie skladanie wszystkiego do kupy..

.. a w srode jest spora szansa wyjazdu na asfalt. Czyli zakonczenia reanimacji :)

Jak bedzie naprawde, to sie okaze.

PS. Dokladnie tydzien temu zrobilem przelew za manetki. Doszly w sobote (a w poniedzialek dzwonilem i podkreslalem, ze mi sie spieszy). Odebralem je dzis, i chcialem zalozyc.. i dupa. Mialy byc calowe, a sa na 22mm :evil: Dzwonie do pacjenta, a ten ze to niemozliwe etc. Chcial maila o problemie, no to go wyslalem. I czekam na odp. Zaproponowalem mu spotkanie w polowie drogi i odbior osobisty, z suwmiarka :lapad: I wez tu czlowieku badz pewny czegos :lapad:

(..) Jutro podlaczanie jak Bozia przykazal kabelkow, (..)

.. a w srode jest spora szansa wyjazdu na asfalt.

No coz.. dzis caly dzien poszedl na walke z kabelkami. Niby nie jest ich duzo, ale czasami upierdliwe sa niemilosiernie :D No ale prawie wszystko namierzone i przetestowane - brakuje tylko kontrolki kierunkow (ale ona chyba dopiero po podlaczeniu tychze zadziala.. zarowka w kazdym razie jest OK), i luzu (i tu niestety obawiam sie, ze zarowka moze byc padnieta - i trza bedzie zdjac cala stopke pod licznik :().

No i odpalilismy maszyne na pare minut - dziala pieeeknie :)

A tak wyglada niebieski w trakcie walk z kabelkami.. (paliwo podalismy mu bezposrednio w zyle :icon_mrgreen:)

Teraz musze tylko zdobyc przelacznik zespolony prawy, albo wyrzezbic z tego padla co je mam na stanie cos dzialajacego.. a propos padla: wymienilem skrzynke bezpiecznikow, bo stara byla powypalana i potrafila gubic prund.

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

Miałem Intruza 1400, i byłem przekonany ze wszystkie wersje silnikowe mają heble po prawej stronie motocykla :icon_question:

Heble = hamulce..? Jesli tak, to sa oczywiscie male Intrudery z tarcza i zaciskiem po prawej stronie - to chyba zalezy od rocznika...

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

WITAJ imienniku napisz czy udało ci się poskładać swoje niebieskie cudo bo jestem ciekaw. JA już swojego mam złożonego do kupy i teraz muszę zmienić zdjęcie bo jest w kolorku czarna perła-wiśnia kameleon. Parę nocek siedziałem by go poskładać do kupy ,frycowe też zapłacone bo nie obeszło się bez przeróbek np.moto stał rozebrane jak robiłem szablony pod sakwy i było na stojaku i nie wziełem pod uwagę kąta nachylenia amortyzatora i k...wa do przeróbki ,a blaszka 6mm kwasówka .Żem się w...wił ale cóż 2 nocki w plecy po proźbie do spawaczy i JEST. Pipa ze mnie -bagażnik też wykonałem z blachy 6 i jak go próbowałem montować to doszłem do wniosku że jednak nie i teraz jest z 3mm gięty z jednego elementu. szybkę zamówiłem w MG pod olsztynem ale do pięknej szyby śruby made in shit więc też do wymianki .teraz jak to pisz to 95% skończone ,a te 5%ZNÓW się coś wymyśli. TE wspólne nocki z MOTO nauczyły mnie szacunku do sprzęta mam świadomość że jest inny i nie są to żeczy wybrane z katalogu lecz zrobione i wymyślone przezemnie .Ktoś kto nie włożyl serca w moto nie może oczekiwać niczego w zamian. Bałem się że będę miał problemy prz rozruchu bo trochę żeczy porozbierałem lecz po 5 sekundach kręcenia zagadał i to było jego DZIĘKI stary.WARTO BYŁO :icon_twisted:

cześć macie rację, lepiej samemu podłubać i coś stworzyć od podstaw, ja wysupłałem ostatnie pieniądze na maszyne, na gmole i sisibar itp. nie było juz mnie stać więc siedziałem wieczorkami w garażu i wycinałem szablony, następnie gięcie i spawanie a potem galwanizernia i choć czasem było coś do poprawki to trudno serce i tak się radowało;-)