Michal LBL Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam, po zimie przestało mi działać sprzęgło, przed zimą chodziło bardzo dobrze...nie wiem czy to ma jakiś związek ale linka od sprzęgła była odłączona od jakis 2 miesięcy [ malowanie kierownicy]rególowanie linką nic nie pomaga, moto w ogóle nie reaguje na wciskanie sprzęgła.jedyne co zrobiłem to rozebrałem taki czujnik który był przy rączce sprzęgła, myślałem że to ma coś wspólnego ale chyba nie.moto: YAMAHA TDR 125 90`jak ktoś by wiedział co się mogło stać to niech pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 czujnik nic nie ma wspulnego...jest tylko po to by odpalac moto na biegu.najlepiej by było jak byś rozebrał pokrywe i zwrócił uwage na tarcze sprzęgłowe może się zapiekły od postoju ale to raczej niemozliwe...zwróc też uwage na wałek który dociska tarcze...a tak w ogóle to czuc opór na klamce sprzęgła?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 jest opór tak jak zawsze. i to jest dziwne...wg mnie coś tam się musiało zaciąc bo innej opcji chyba nie ma, bo raczej nie możliwe aby podczes zimowego przestoju sie sprzęgło zepsuło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Tarcze sie skleiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Tarcze sie skleiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 spuśc ojej, odręc pokrywe i przyjzyj sie dokiładnie ...może cos z wałkiem??albo tarcze.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 kuźwa myślałem też o tym, ale byłem przekonany że wystarczy puknąć pierdnąć itd... że jest jakiś banalny sposób na zrobienie tego, no ale dzięki za info w sobote robie remont, już się domyślam co się stało pod deklem... wałek chyba się przestawił jak była linka wyciągnięta... zreszta, sie zobaczy, nie wiem czy napisałem z sensem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 W jaki sposób przestawił Ci sie wałek od wyciagania linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 W jaki sposób przestawił Ci sie wałek od wyciagania linki?no wiem dałem teraz, sciągne dekiel i sie okaże co się stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 a mi się wydaję ze poprostu tarcze Ci sie skleiły;] kumpel w nsr miał tak i dopiero na 5 biegu jak jakoś brał do tyłu do przodu to mu się rozkleiły;] Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 czyli że niby co mam wrzucić, powiedzmy, 5 i wciskać sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 zapnij jedynkę i pchnij do tyłu kilka metrów, jak nic nie pomoże czynność powtórz :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrAnEk654321 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witam :P Ja mialem to samo ze swoja nsr 125, po odpaleniu po jakis 2 miesiacach,gdy wrzucilem pierwszy bieg to moto szarpnelo do przodu i zgaslo, potemprzy odpalaniu na biegu ze sprzeglem moto odjezdzalo do przodu. Ale kumpel mi powiedzial ze to normalne ze sprzeglo sie sklei i po prostu popchnal mnie kawalek az kolo odpuscilo i bylodobrze i jest dobrze... :bigrazz: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 chodzi oto ze zapinasz 5 i pchasz do tyłu do przodu z sprzęgłem włączonym aż Ci się tarcze sprzęgła rozkleją;] Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) scooby_bp wielki dzinks... sprzęgło już działa.a zrobiłem tak:zapaliłem go odepchnąłem się i jak już jechałem na 1 zacząłem zmieniać biegi na wyższe i przy 6 biegu i obrotach ok 1000. sprzęgło zaczęło działać...:) wielki dzinksżałuje jedynie tego że sam na to nie wpadłem :/ Jeszcze mam takie pytanie, będę zmieniał olej w skrzyni biegów , więc pytam co mam nalać, jak ktoś wymieniał to prosze napisać co dokładnie nalaliście...dzinks Edytowane 11 Marca 2007 przez Michal LBL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi