summer75 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 WITAM, MAM PROBLEM Z PIERWSZYM URUCHOMIENIEM MOJEGO NX650. BEZ KABLI I PODLACZENIA DO AKUMLATORA W PRACUJACYM SAMOCHODZIE NIE ODPALLBYM W OGOLE, BEZ PRZESADY POWIEM, ZE MUSZE KRECIC NAWET Z 3 MIN ZEBY ODPALIL, W MIEDZYCZASIE PO ODPALENIU GASNIE KILKA RAZY DO MOMENTU AZ SIE ROZGRZEJE, POTEM ODPALA OD KOPA ALE POTRAFI ZGASNAC PODCZAS JAZDY NA JALOWYM BIEGU, WSADZILEM NOWA SWIECE I FILTR POWIETRZA, PRZECZYSCILEM GAZNIK I DALEJ BEZ ZMIAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 grunt to dobre aku i olej jak jest zimno ma spore znaczenie, moj tez potrafi zgasnac na wolnych obrotach ale z tego co mi wszyscy mowili jednocylindrowka tak ma:) co do odpalania to ja zawsze po dluzszym odstaniu przekopne pare razy kopniakiem, potem z rozrusznika i silniczek zaskakuje Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 moja kawa nie gasnie na wolnych , sprawdz uklad ssania , jest w ogole jakas reakcja na ssanie ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
summer75 Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 musze kombinowac jednocvzesnie gazem i ssaniem jakby paliwa nie dostawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Z odpalaniem zimnego dominatora ważny jest i to bardzo akumulator, mam baterię którą kupiłem w tamtym sezonie nie ma problemu z uruchomieniem zimnego motocykla. Stary akumulator co w niej był jest bardzo problemowy do uruchomienia motocykla kręcił silnikiem a motocykl po prostu nie palił. Tą nową baterię ładuję dodatkowo w okresie zimowym. Zimny NX 650 odpala za chwilę potrafi zgasnąć tak nawet ze dwa trzy razy nim załapie jak się rozgrzeję pali od ręki. Ja bym ci radzić kupić nowy akumulator. Z odpalaniem nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
summer75 Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ok mam nowy ale zaloze go na wiosne a przeciez jak podlaczalem do samochodu to krecil jak szalony i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Może regulacje zaworów w nim zobaczyć, wymiana oleju z przepalonego też jest istotna co 3 tys km regulacja zaworów co 6 tys. Ładne wolne obroty się znalazły w moim moto jak wymieniłem olej. Z prawej strony przy gaźniku jest taka śruba podkręcająca wolne obroty możesz nią troszkę podregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
summer75 Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 olej jest nowy motul 10w/40 rozmawialem z ludzmi i moze byc przyczyna niska temperatura oraz akumulator ocieplenie juz blisko wiec zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi